Hjem Kjendisnytt Kronprinsesse Mette-Marit avslører sin store lidenskap

Kronprinsesse Mette-Marit avslører sin store lidenskap

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Nylig møtte Kronprinsesse Mette-Marit elever og lærere ved avdeling for kunst og håndverk ved Kunsthøgskolen i Oslo. Her fikk hun en omvisning, pratet med elever og delte sin store lidenskap.

Kronprinsesse Mette-Marit fortalte åpent om sin kjærlighet for veving, og hvordan denne kunstformen har åpnet en ny verden for henne, fylt med vidde, skjønnhet og kjærlighet.

Fire år tilbake bestemte Kronprinsesse Mette-Marit seg for å ta opp veving som hobby. I dag er det blitt hennes store lidenskap. Nylig holdt hun vev-symposiet «Samlende tråder» i Dronning Sonjas kunststall, et arrangement som også tiltrakk seg Dronning Sonja og Kronprins Haakon.

Ved åpningen av symposiet fortalte kronprinsessen hvorfor veving betyr så mye for henne.

– Jeg er så heldig at jeg har vært omgitt av håndarbeid gjennom hele oppveksten. Min mor og mine tre tanter satt bøyd over hånd- arbeidet sent og tidlig. Jeg fant ut ganske tidlig at jeg selv aldri var særlig flink. Jeg tror jeg aldri har strikket ferdig en genser. Jeg fikk det rett og slett ikke til, sa Mette-Marit og fortsatte:

– Kanskje er jeg for unøyaktig. Kanskje for utålmodig. Men det var helt til jeg oppdaget veven.

Kongehuset skriver på sin Instagramside:

«Kronprinsessen er opptatt av veving som håndverk og kunstform, og ønsket å legge til rette for en inspirerende møteplass for hele det mangfoldige vev-Norge. Og det ble det, med et spennende, variert og engasjerende program.»

Kronprinsessen reflekterte også over vevingens transformative kraft, hvordan den ikke bare er et håndverk, men også et speil som reflekterer ens indre tilstand.

– Vevingen blir preget av hvordan du har det med deg selv. Og om jeg noen gang skulle være i tvil om hva slags humør jeg er i, blir det i alle fall veldig tydelig når jeg setter meg ned ved vevstolen, sa hun i talen.

Hun poengterte også hvor viktig det er å be om hjelp og støtte hverandre, noe som styrker båndene i fellesskapet.

– Jeg har innsett at å begynne å veve egentlig er det samme som å lære seg å be om hjelp. Og det er ganske nydelig, for hver gang et menneske ber et annet menneske om hjelp, når vi hjelper hverandre, styrkes båndene mellom oss, avsluttet kronprinsesse Mette-Marit, og la til at denne formen for samarbeid ikke bare skaper vakre vevnader, men også samhold.

  1. strikke
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com