søndag, september 27, 2020

Kronprinsesse Mette-Marit i ny bok: «Jeg hadde i meg så mye vondt som måtte ut»

Mest lest nå

Kronprinsesse Mette-Marit har gitt ut en bok der hun har valgt ut 12 forfattere til å skrive om det å være norsk. Mette Marit har skrevet forordet i boken. Der forteller hun blant annet om opprørene hun selv opplevde i ungdommen.

Boken heter «Hjemlandet og andre fortellinger», og det er kronprinsessen i samarbeid med forfatter Geir Gulliksen som har gitt ut boken.

I boken skriver Mette Marit at livet som kronprinsesse har vært veldig krevende og at hun følte et enormt press for alltid å gjøre det som var forventet av henne som prinsesse.


kronprinsparet
Kronprinsparet tilbake i 2006. Foto: Jo Michael, Det Kongelige Hoff

«Jeg har jo masse opprør i meg ennå. Jeg utøver ikke rollen min på den måten som mange forventer at jeg skal. Snarere tvert imot, tror jeg. De første ti årene prøvde jeg å være sånn som jeg trodde en kronprinsesse skulle være. Men nå er jeg ikke så opptatt av det lenger. Det er viktig å leve et liv jeg kan stå for og kan være meg selv i. Og det tror jeg litteraturen har hjulpet meg til», skriver kronprinsessen i boka, ifølge VG.

Så vellykket ut på utsiden

Mette-Marit skriver videre at mens familien hun vokste opp i så vellykket ut på utsiden, var det ikke alltid helt sånn på innsiden:

«Jeg vokste opp i en poster-familie på vellykkethet. Alle vi som levde i huset, visste at det ikke var sant, men sånn så vi ut. I dag kan jeg si at jeg er glad for å ha med meg den erfaringen, når det tross alt gikk bra med oss.»

 

Se dette innlegget på Instagram

 

✌🏻️&❤️

Et innlegg delt av H.K.H Mette-Marit (@crownprincessmm)

Barberte seg på hodet

Mette Marit skriver også om sin opprørske ungdomstid. Hun barberte for eksempel av seg alt håret i 3. klasse på videregående.

«Jeg begynte å se at barndommen min hadde gjort noe med meg, og jeg gikk gjennom en fase hvor jeg hadde i meg så mye vondt som måtte ut, og det kom ut i sinne og sorg. Fram til jeg reiste til Australia, hadde jeg vært verdens mest pliktoppfyllende unge, jeg var veldig snill, helt innenfor boksen. Så sa det vel bare stopp, jeg greide ikke mer, i alle fall kunne jeg ikke leve opp til de forventningene andre hadde til meg. Jeg har alltid kjent på at jeg ikke er god på forventninger. Når folk har for mange forventninger til meg, så …», skriver Mette-Marit i boken.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter