in ,

Kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Ingrid Alexandra stilte opp for årets TV-aksjon

Var du en av dem som fikk besøk av bøssebærere på søndag? Eller kanskje du kjøpte vafler til inntekt for årets tv-aksjon? 

Totalt stilte 7000 mennesker fra ladet vårt opp for å samle inn penger til årets tv-aksjon hvor inntektene gikk til Kirkens Bymisjon.

Kirkens Bymisjon bruker pengene til å styrke sitt arbeid mot utenforskap. På tv-aksjonens egen nettside blimed.no forteller de hva som er bakgrunnen for årets innsamling.


«Norge er et samfunn der forskjellene øker. Forskjeller som ikke først og fremst handler om etnisitet eller religion, hvor du kommer fra eller hvem du er. Men om du er innenfor eller utenfor.

Det er mange måter å være utenfor på. Fra å mangle en seng å sove i, til å være utenfor arbeidsliv eller sosiale fellesskap. Dette rammer ikke bare enkeltpersoner, men gir ringvirkninger for hele befolkningen.

Med TV-aksjonen NRK 2018 kan Kirkens Bymisjon skape møter som endrer liv. Ved å åpne dører og legge til rette for at flere møtes, skal vi vise hvorfor årets TV-aksjon er viktigere enn aldri før. Vi skal tilby mennesker som opplever å stå utenfor, et nytt fellesskap, en seng eller en samtale og slik bidra til at flere får muligheten til å oppnå egne mål og drømmer.»

Samlet inn over 239 millioner

Årets tv-aksjon ble en stor suksess og totalt ble over 239 millioner kroner samlet inn.

– På vegne av Kirkens Bymisjon er jeg både ydmyk, takknemlig og rørt. Resultatet av TV-aksjonen vil bety mye for de enkeltmenneskene som får en jobb å gå til, en seng å sove i eller utstyr som gjør at de kan delta på fritidsaktiviteter. Tusen takk til alle som har bidratt, sier generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal i Kirkens Bymisjon til Dagsavisen.

Kongefamilien delaktig

Og kongefamilien, ja de var selv svært så delaktig i årets aksjon.

Tidligere i dag kunne Kronprinsesse Mette-Marit fortelle på Instagram at hun bidro med salg av vafler og boller.

Men det var ikke bare Kronprinsessen som deltok i årets aksjon.

«Her i Asker er vi godt i gang med vaffelsalget til inntekt for årets TV-aksjon til inntekt for Kirkens Bymisjon», skrev hun til et bilde som viser at også prinsesse Ingrid Alexandra (14) solgte vafler til inntekt for den gode saken.

 

View this post on Instagram

 

Her i Asker er vi godt i gang med vaffelsalget til inntekt for årets TV-aksjon til inntekt for @kirkensbymisjon ❤️🇳🇴

A post shared by H.K.H Mette-Marit (@crownprincessmm) on

Først og fremst er det vakkert å se at vi har en befolkning som bretter opp ermene og samler inn så mye penger til en god sak – nordmenn er rause! Og ikke minst er det godt å se at vi har en kongefamilie som stiller opp på lik linje med resten av befolkningen! 

Trykk på deleknappen dersom du også synes vi har en fantastisk Kronprinsesse! 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Per Elofsson rammet av hjerneslag – «jeg klarer knapt å gå på toalettet selv»

Ny undersøkelse: En av tre nordmenn dropper tannlegen på grunn av økonomi