Hjem Kjendisnytt Kronprinsesse Victoria får kraftig kritikk etter at hun slapp denne nyheten

Kronprinsesse Victoria får kraftig kritikk etter at hun slapp denne nyheten

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Den svenske kronprinsessefamilien avslørte på Instagram i helgen at de har fått seg hund. Den lille valpen heter Rio, og er en cavapoo, en blanding mellom de to rasene cavalier king charles spaniel og puddel.

Nå får familien kritikk i kommentarfeltet for at de har kjøpt en blandingshund.

«Søt liten valp, men er skuffet over kronprinsesseparet vårt som kjøper en blandingshund når det finnes så mange bra oppdrettere i Sverige. Sjekk ut den svenske kennelklubben», skriver en, ifølge den svenske avisen Hänt.

«Holder med dere. Hvorfor kjøpe en blandingshund og oppmuntre til det? Jeg er skuffet over kronprinsessen vår», skriver en annen.

«Viktig at personer i en så offentlig posisjon er nøye på hvordan man velger og hvilke signaler man gir. I dette tilfellet har de mislykkes totalt», skriver en tredje.

Skjønner at folk reagerer

Veterinæren Trude Mostue forteller til Se og Hør at hun skjønner at noen reagerer på at de har kjøpt en blandingshund.

– De som reagerer mest er de som driver oppdrett av renrasede hunder, som bruker tid på utstilling, helseundersøkelser og avlsarbeid. Mange mener det da blir feil å krysse to raser uten kjent stamtavle og helsehistorikk for så å selge dem for høye summer, sier hun.

– Dette er en uendelig diskusjon om «designhunder» som jeg kaller det, og oppdrettere reagerer på at disse blir solgt som nye «raser» og for store summer. Dette tiltrekker mange opportunister som vil tjene penger på folks naivitet, forklarer hun videre.

Vå egen kronprinsfamilie fikk også kritikk

Da vår egen kronprinsfamilie fikk blandingshunden Milly Kakao for over ti år siden, fikk de også mye kritikk for valget av hund. Milly Kakao er av rasen labradoodel som er en blanding mellom labrador og puddel. I 2013, fikk de nok en labradoodel ved navn Muffins Kråkebolle.

– Det er ikke ment som kritikk, men vi mener at kronprinsparet kanskje bør ta en tur i tenkeboksen før de tar en endelig beslutning, sa formann i Norsk Puddelklubb, Tone Bekkåsen Fischer, til VG den gang.

Den norske puddelklubben sendte også et brev til kongehuset der de uttrykte at de var redd for at labradoodelen skulle bli en moterase som tiltrekker seg useriøse aktører som avler frem valper der det ikke tas hensyn til helse og riktig oppdrett.

LES OGSÅ: Prinsesse Charlotte blir hyllet for dette på femårsdagen sin

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com