in

Kronprinsessen: – Det er utrolig viktig at alle vaksinerer seg nå, ikke bare for seg selv, men også for andre

Mette marit
Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

Mens kronprins Haakon er i korona-karantene, har kronprinsesse Mette-Marit besøkt vaksinesenteret i Bydel Grünerløkka i Oslo. Her kom hun med en klar oppfordring.

– Det er utrolig viktig at alle vaksinerer seg nå, ikke bare for seg selv, men også for andre. Jeg vil oppfordre folk til å ta den, sier kronprinsesse Mette-Marit ifølge VG.

Samtidig understreker hun at det er mange grunner til at noen fortsatt ikke har tatt vaksinen.


– Det kan være helsemessige årsaker, angst eller andre grunner. Vi må være forsiktig med å dømme, men heller forsøke å snakke med mennesker som velger å ikke ta vaksinene, og finne ut hvorfor, sier kronprinsessen.

Kronprinsessen er i likhet med resten av kongefamilien vaksinert, og har også fått tredje vaksinedose opplyser avisa.

Besøket på vaksinesenteret har vært planlagt en stund, men kommer tilfeldigvis dagen etter at kropnprins Haakon måtte i karantene etter å ha blitt definert som øvrig nærkontakt til en person som har testet positivt for koronaviruset. Bbesøk kommer dessuten også bare kort tid etter at Mette-Marit måtte avlyse oppdrag som følge av forkjølelsessymptomer. PCR-testen hun tok for å sjekke seg for covid-19-smitte var imidlertid negativ.

View this post on Instagram

A post shared by Det Norske Kongehuset (@detnorskekongehus)

Mens flere medlemmer av det svenske kongehuset har hatt korona, er det kun prinsesse Ingrid Alexandra i den norske kongefamilien som har hatt korona.

I august var prinsessen isolert hjemme på Skaugum, mens resten av kronprinsfamilien er testet, men avla negative prøver. Prinsessen ble heldigvis ikke alvorlig rammet:

– Hun kjente det litt, men hun har blitt bra igjen og er i gang igjen. Men det var en påminnelse for oss om at det ikke er helt over enda, sier kronprinsen til NRK.

I Sverige hadde både kronprinsesse Victoria og prins Daniel korona i mars.

I november i fjor testet Prins Carl Philip (41) og gravide prinsesse Sofia (35) positivt for viruset. Også de slapp med lett sykdom.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Camilla Stoltenberg

Stoltenberg: Ikke planer om nye tiltak før jul

Geir Bukholm

Geir Bukholm: – Vi antar at flere fullvaksine vil bli smittet fremover