in

Kronprinsessen hadde med hunden på representasjon – den forsøkte å stikke av fra seremonien

Mette Marit
Mette Marit fyller 49 år. Foto: NTB

Kronprinsesse Mette-Marit besøkte Framtidsbibliotekskogen i Nordmarka sammen med forfatterne Judith Schalansky og Ocean Vuong søndag. Med seg hadde hun også kronprinsfamiliens hund, Molly Filskebolle.

Anledningen er en årlig seremoni, der forfatterne tar med seg tekstene til det vakre stillerommet i 5. etasje i Deichman Bjørvika hvor tekstene skal oppbevares fram til 2114. I biblioteket ble det samtaler med de to forfatterne.


Men før de kom så langt, var altså de to forfatterne, Kronprinsessen og en rekke andre i Nordmarka. Og Kronprinsessen hadde med seg familiens hund, Molly Fiskebolle, på oppdraget. Den viste ikke kongelig etikette, og forsøkte ifølge VG å stikke av.

Avisa melder at Molly Fiskebolle hoppet kjapt rett ut av bilen og for av gårde. Den energiske labradoodleen kom imidlertid ikke langt før den ble hentet inn igjen, og den måtte følge pent med matmor i bånd.   

Det var like før jul i 2021 at prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus stolt kunne vise frem den nye hunden, Molly. Molly Fiskebolle kom inn i Kronprinsfamilien etter at deres første hund, Muffins Kråkebolle, døde. De har også hunden Milly Kakao, som er valpen til Muffins.

Framtidsbiblioteket er et kunstverk i Oslos offentlige rom av den skotske kunstneren Katie Paterson. Kunstverket består av en skog, et rom i, en bok, 100 forfattere og det varer i 100 år: I Nordmarka, i en skogteig like utenfor Oslo, er det plantet tusen trær.

Hvert år skal én forfatter inviteres til å bidra med en ny tekst. Tekstene skal forbli ulest og upublisert, og oppbevares i et vakkert stillerom i Deichman Bjørvika til 2114. Trærne blir da til papir som alle tekstene trykkes på.

Til nå har ni forfattere bidratt med nye tekster: Margaret Atwood (2014), David Mitchell (2015), Sjón (2016), Elif Shafak (2017), Han Kang (2018), Karl Ove Knausgård (2019), Tsitsi Dangarembga, og i år Ocean Vuong, og Judith Schalansky.

I år var det to forfattere: Vietnamesisk-amerikanske Ocean Vuong  og tyske Judith Schalansky.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Gladmelding fra «bølletrener» Maren

Mattilsynet fant brudd på dyrevelferd ved halvparten av dyreholdene de undersøkte i fjor