in

Kronprinsessen og prins Daniel har fått korona

Det svenske hoffet melder at kronprinsesse Victoria og prins Daniel har testet positivt for korona.

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel har testet positive for covid-19, opplyser det svenske kongehuset i en pressemelding.

– Kronprinsessen hadde forkjølelsessymptomer i går. Derfor satte hun og familien seg umiddelbart i karantene. I dag viste testene at kronprinsessen og prins Daniel var smittet med covid-19, sier hoffets informasjonssjef Margareta Thorgren til Expressen.


Begge to har mildere symptomer, og føler seg etter omstendighetene bra. Da det ble klart at kronprinsesse Victoria og prins Daniel hadde fått korona, ble Victoria, Daniel og barna Estelle og Oscar satt i karantene hjemme.

Kongehusets livslege har satt i gang smittesporingsprosessen, melder hoffet i pressemeldingen.

Ifølge Margareta Thorgren har ikke kronprinsesseparet møtt kongeparet nylig, men hva de har gjort de siste dagene, og hvem de har møtt, vil selvsagt gjennomgås i forbindelse med smittesporingen.

– Kronprinsesseparet har holdt seg veldig mye hjemme, med tanke på sportsferien. De fleste programmer og oppgaver har vært helt digitale, sier Thorgren.

– De har det bra under omstendighetene. Men det er forkjølelsessymptomer og milde influensalignende symptomer av mildere slag.

Når og hvor de kan ha blitt smittet er fortsatt uklart, opplyser Expressen. IHele familien vil nå bli satt i karantene på Haga slott.

Ettersom kronprinsesseparet selv er smittet av korona kunne de ikke delta på minnegudstjenesten som ble holdt for det første koronaofferet i Sverige. Denne minnegudstjenesten fant sted samme dag som det ble klart at kronprinsesse Victoria og prins Daniel var smittet av viruset.

Flere i det svenske kongehuset har hatt korona. I november testet Prins Carl Philip (41) og gravide prinsesse Sofia (35) positivt for viruset. 

Også prinseparet slapp unna sykdommen med lettere symptomer.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Hellas vil åpne for turisme i mai

vaksine

Oslo får 18.000 vaksiner neste uke