mandag, august 10, 2020

Kronprinsparet feiret 18 års bryllupsdag. Slik ble Mette Marit godtatt av folket til slutt

Mest lest nå

Det var ikke bare enkelt for Mette Marit å bli kjæreste med kronprinsen, og senere hans kone og landets kronprinsesse. Men etter 18 år som mann og kone, kan vi vel konkludere med at det har gått helt fint.

Mette-Marit og kronprins Haakon ble kjent gjennom felles venner på Quart-festivalen i Kristiansand i 1999. De holdt forholdet skjult i ett år, men så fant pressen ut av det. Det skriver Startsiden.

Da det ble kjent at kronprins Håkon var kjæreste med en alenemor, var mange skeptisk til om Mette Marit ville passe inn i kongefamilien. Det begynte også å gå rykter om at Mette Marit hadde en utagerende fortid.


Utagerende fortid

I mai 2000, valgte kronprinsen å la seg intervju om forholdet til Mette Marit, samt om hennes bakgrunn. Da tok han opp at kjæresten hadde en fortid fra house-miljøet i Oslo.

«Det er jo klart at der er det relativt utagerende festing. Og dette miljøet var Mette en aktiv del av, på den tiden. Men den tiden er for lengst forbi», sa han i intervjuet.

Dette falt i smak hos folket, og flere ble positivt innstilt til Matte Marit etter dette intervjuet.

En jordnær kvinne

I 2001 var kronprinsen gjest hos Fredrik Skavlan. Da fortalte han hva det var som fikk han til å falle for Mette-Marit:

«Det er jo lett å si at jeg ble sjarmert av øynene eller av smilet. Det var imøtekommenheten hennes, det fascinerte meg at hun var så til stede», sa han den gangen.

På samme tid, viste Mette Marit at hun var en engasjert kvinne som brant for saker rundt barn og ungdom, rusomsorg og arbeid mot hiv og aids. I tillegg ble hun kjent for å ha en jordnære personlighet.

Hun ble også hyllet i pressen for sine elegante antrekk. Og nå begynte den norske folket for alvor og like Mette Marit.

Tre barn og to hunder

1.desember 2000 ble kronprins Håkon og Mette Marit forlovet. Og året etter, giftet de seg i Oslo domkirke.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Crown Princess Mette-Marit on her wedding day 🌸 The tiara was a gift from the King and Queen. Her dress was designed by Ove Harder Finseth. He said the Crown Princess was very much involved in making the dress. 🌸🌸🌸 Vakre Mette-Marit i tiara’en hun fikk av kongen og dronningen. Det er antikt og er laget ca. 1910. Diamantene i diademet er briljant-og rosettslipt, og består av 23 blomsterrosetter omsluttet av platina og gult gull. Kjolen er i tykk silkecrêpe og mykt silketyll. Stoffet er spesialfarget i ecru. Brudekjolen har korsettliv. Skjørtet er utskrådd med to meter langt slep, inspirert av kjoler fra dronning Maud. Kjolen er drapert med 125 meter silketyll. Langs slepets kant er ornamentert tyll som «bølger i sand». Sløret er seks meter og i myk silketyll. Designeren Ove Harder Finseth sa dette om kjolen: – Hun var svært involvert. Hun ønsket å velge materialer og være inkludert i hele prosessen. Hun så for seg kjolen før hun kontaktet meg, og vi jobbet videre med ideen, sier Harder Finseth. – Utfordringen var å oppnå en smal silhuett, men samtidig skape en stor kjole som passet til den høytidelige anledningen. Kongelige brudekjoler skal vanligvis være store, men man må også ta hensyn til personen i kjolen, og Mette-Marit har en svært enkel stil.

Et innlegg delt av The Royal Family of Norway (@theroyalfamilyofnorway)

De har fått to flotte barn sammen, Prinsesse Ingrid Alexandra (15) og prins Sverre Magnus (13). Mette Marit har sønnen Marius Borg Høiby (22) fra før. Familien har også hundene Milly Kakao og Muffins Kråkebolle.

Fikk du lyst til å mimre litt fra kronprinsparets bryllup nå? Da kan du se video fra den store dagen her:

130,367FansLik
1,533FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter