in

Kronprinsparet skal besøke kronprinsesse Victoria og prins Daniel – vier tid til felles hjertesak

Det har lenge vært kjent at de norske og svenske kronprinsparene har et nært forhold. I starten av mai skal kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøke sine svenske kolleger.

Besøket vil markere det nære og gode naboforholdet mellom Norge og Sverige, og mellom de to kongehusene, opplyser Utenriksdepartementet i en pressemelding.

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel vil være vertskap under besøket der kronprinsparet vil ledsages av næringsminister Jan Christian Vestre.


Besøket starter med to dager i Stockholm og avsluttes i Gøteborg. Med kongelig nærvær er tanken at besøket skal bidra til å forsterke det tette næringslivssamarbeidet mellom Norge og Sverige, og det vil bli lagt vekt på at morgendagens verdiskaping må være bærekraftig og kunnskapsbasert.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit vil tradisjonen tro også få med seg en norsk næringslivsdelegasjon på reisen, som etter planen skal møte sine svenske partnere på flere næringslivsarrangementer både i Stockholm og Gøteborg.

Foruten en rekke miljø- og samfunnsspørsmål, så vil også kultur og kreative næringer også stå på programmet.

Kronprinsparet vil blant annet besøke Kulturhuset i Stockholm og delta på et bransjetreff for svensk og norsk barne- og ungdomslitteratur, og besøke Space med fokus på digital kultur innen koding og musikk.

Både det norske og svenske kronprinsparet har ved flere anledninger vist at de er opptatt av unge og utenforskap. Da tv-aksjonen hadde arbeid mot utenforskap som tema i 2019 stilte både kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Ingrid Alexandra opp: Mette-Marit solgte både boller og vafler til inntekt for Kirkens Bymisjon sitt arbeid på området. Hun fikk god hjelp av prinsesse Ingrid Alexandra.

Og ifølge Aftenposten har det svenske kronprinsparets bryllupsstiftelse bidratt til tiltak som motvirker utenforskap.

Når kronprinsparene er i Stockholm er det derfor planlagt et besøk til Fryshuset i Stockholm, som med sitt brede tilbud til ungdom jobber nettopp med denne hjertesaken som kronprinsparene deler.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Tre erklært døde på stedet etter snøskred i Troms rammet stort turfølge

russiske soldater

60 russiske soldater nektet å kjempe i Ukraina – står nå overfor fengselsstraff