Hjem Kjendisnytt Kronprinsparet tar miljøgrep på Skaugum

Kronprinsparet tar miljøgrep på Skaugum

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Kronprinsparet skal vurdere å installere solcellepaneler på Skaugum.

Slottsforvalter Per Arne Bjørnstad har ifølge lokalavisa Budstikka sendt en e-post til Asker kommune der han spør om det kreves søknad for å etablere solcellepanel på kronprinsparets bolig på storgården Skaugum.

Panelet skal ifølge avisa være tenkt plassert på taket av hovedbygningen, med formål å produsere strøm.

Per Arne Bjørnstad, som altså representerer kronprinsparet i denne saken, viser til en veileder fra Asker kommune hvor det går frem at solenergianlegg på vegg eller tak på boligeiendom er unntatt søknadsplikt.

Slottsforvalteren ønsker likevel en bekreftelse fra kommunen på at etablering av solcellepaneler på Skaugum ikke er søknadspliktige. For det er mange som har søkt

Byggesaksavdelingen i Asker kommune skal i løpet av første halvår i fjor ha fått 11 søknader om solcellepanelser. I samme periode i år var antallet oppe i 32.

– Dette forteller meg at trenden i Asker er som i store deler av Norge – at det er stor interesse for solcelleanlegg, forteller Asker kommunes byggesaksleder Malvin Bjorøy til Budstikka.

På Asker kommunes egne hjemmesider er det lagt ut en rettleder til installering av solcellepaneler. Det er trolig denne kronprinsparet har sett og viser til i søknaden.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com