in ,

Krypskytter trampet i hjel av elefanter

elefant

En mistenkt krypskytter som trolig var på neshorn-jakt ble trampet i hjel av en elefantflokk i Krüger-parken i Sør-Afrika.

Under et rutineoppdrag i Krüger-parken i Sør-Afrika oppdaget viltvokterne tre mistenkte krypskyttere. Dette opplyser parken ifølge Expressen i en pressemelding.


De tre tjuvjegerne flyktet da de skjønte at parkens viltvoktere var på sporet av dem – og løp rett inn i en elefantflokk med unger.

Viltvokterne fikk assistanse fra lufta og klarte å lokalisere og pågripe den ene av de tre mennene. De fant senere den andre mannen, som hadde blitt trampet i hel av elefantene. Tredjemann skal fortsatt være på rømmen med øyeskader. De tre mistenkes for å ha vært på illegal tjuvjakt etter neshorn.

Elefanter trampet krypskytter i hjel. Foto: Canva

– Arbeidet mot tjuvjakt er vårt alles ansvar. Det truer livsgrunnlaget for mange, ødelegger familier og tar opp ressurser som kan brukes til å skape arbeidsplasser og utvikling, sier leder for nasjonalparken, Gareth Coleman, i meldingen.

Krüger-parken i Sør-Afrika er en av de største nasjonalparkene i Afrika, og et av de mest dyrerike stedene på jorden. Parken har lenge slitt med tjuvjakt, spesielt på neshorn. Neshornbestanden i Krüger-parken er ned 63 prosent de siste ti årene.

LES MER:

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Pågripelsen av demente Karen (73) skaper raseri : – Jeg vil bare hjem

Den «urnorske» supermaten gjør comeback – dette kan kefir gjøre med helsen din