lørdag, april 4, 2020

Krypskyttere har skutt sjelden hvit giraff og hennes kalv

Mest lest nå

Märtha Louise etter Ari Behns død: – En lang og sorgtung prosess

Prinsesse Märtha Louise deler vanligvis flittig fra livet sitt på sin Instagram-konto. Men nå har det vært stille fra prinsessen siden romjulen. Helt til...

Kronprinsesse Victoria hylles – jobber frivillig hos bymisjonen

Den svenske kronprinsessen dukket nylig opp på et bilde der hun pakket lunsjbokser for bymisjonen. Oppdraget står ikke i den offisielle kalenderen, og jobben...
Artikkelen fortsetter etter annonsen

Hvite giraffer er veldig sjeldne. I hele Kenya fantes det bare to hvite giraffer. Nå finnes det bare en igjen, etter at krypskyttere har skutt den andre. 

Ifølge Daily Mail ble den hvite giraffen og hennes kalv skutt i Garissa øst i Kenya. Den eneste hvite giraffen som nå er igjen i landet, er sønnen til den skutte moren.

– Dette er en veldig trist dag for samfunnene Ijara og Kenya, sier Mohammed Ahmednoor, lederen av Hirola Conservation Program.

Foto: Hirola conservation

De enste i hele verden

– Vi er det eneste samfunnet i hele verden som er forvaltere av den hvite giraffen, sier Mohammed og legger til:

– Deres død er et slag mot de store stegene vi har tatt for å beholde de sjeldne, unike artene. Det er et wake-up-call for å øke satsingen med å støtte disse unike dyrene.

Foto: Hirola conservation

Svært sjeldne

Hvite sjiraffer er svært sjeldne og skyldes en genetisk tilstand kalt «leukisme» som også kan inntreffe hos andre pattedyr og noen fugler. Det minner om, men er ikke det samme som albinisme.

De hvite giraffene i Kenya ble oppdaget i 2017. Da hadde noen forskere tilknyttet parken hørt rykter om at det var observert en hvit sjiraff med kalv i reservatet deres.

«De var så nære og rolige. De virket ikke noe brydd av vårt nærvær», skrev de på nettsidene sine den gangen.

Forskerne skrev videre at slike sjeldne dyr er veldig attraktive for krypskyttere. Men at de trolig ville overleve så lende de holdt seg inne i reservatet.

Naturen er fantastisk

Professor Abdullahi Ali skrev følgende da giraffene ble oppdaget:

«Naturen er alltid fantastisk, og den fortsetter å overraske menneskeheten. Disse sjeldne snøhvite giraffene sjokkerte mange lokale inkludert meg selv. Men de ga oss også ny energi til å beskytte og ta vare på vårt unike dyreliv.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter

Eyvind Hellstrøms varsku: – Det er en krise

Eyvind Hellstrøm (71) er bekymret for restaurantbransjens fremtid. Nå som mange spisesteder har måttet stenge dørene, kan det bli tøft for mange å starte...