lørdag, juni 6, 2020

Kua Karin Merete måtte avlives på grunn av brusboks – bonden har en oppfordring til det norske folk

Mest lest nå

Det er rart med det. En del av oss bruker bilvinduet som søppelkorg. Det er bare å ta seg en tur langs veien så ser man alt søppelet som ligger langs veikanten. For dyr kan metall og glassflasker bety døden. 

Et gårdsbruk i Finmark har for tredje året på rad måtte avlive kyr fordi metall fra brusbokser havner i foret. Det skarpe metallet skjærer dyret opp innvendig.

TV 2 omtaler saken som ble først kjent i januar da gårdsbruket delte et bilde av kua som måtte avlives.


Lørdagskveld på avsluttet på en trist måte i fjøset. Vi måtte avlive en av våre kyr, nok en gang på grunn av kvast. Vi prøver på alle mulige måter å forhindre at vi skal få metall i foret. Vi har investert 70000 kr i metall detektor på finsnitteren, vi kjører langs jordene på våren å ser etter øl og brus bokser, men likevel så kommer det bokser i foret. Det er så dumt å hive bokser ut av vinduet, det er dyrene våre som blir å lide på grunn av det, skriver de på Facebook

Kua måtte avlives på grunn av metall i magen.
Kua måtte avlives på grunn av metall i magen. Foto: Privat / Facebook

– I verste fall kan kua blø i hjel. Det var tilfellet her. Det begynte å komme blodslim, og da var det ikke mulighet for nødslakt heller. Hun måtte bare avlives, sier gårdbruker Tormod Nilsen til TV 2.

Foto: Privat / Facebook

Mange reaksjoner 

Innlegget og bildene på Facebook har skapt sterke reaksjoner på Facebook. Mange mennesker kommenterer innlegget og viser sin avsky mot forsøplingen som medfører lidelse for dyrene.

Kanskje det skulle vært bilde av konsekvensen av forsøpling på brusboksen slik som det er på røyk og snus?, skriver en av debattantene.

Oppfordringen til gårdseieren er klar og burde være enkel å etterkomme. Slutt å kaste søppel langs veien! Dette er konsekvensene. 

Del oppfordringen videre slik at flere tenker seg om. 

129,804FansLik
1,372FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter