Hjem Nyheter Kun dager etter at Jonas hadde fortalt historien sin i truecrime-podcasten ble han drept

Kun dager etter at Jonas hadde fortalt historien sin i truecrime-podcasten ble han drept

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

17. august meldte Sørøst politidistrikt at de hadde satt i gang drapsetterforskning etter at en mann ble funnet død nær en hytte i Nes i Ådal.

– Mannen ble funnet i nærheten av en hytte, øst for Vestre Bjonevatnet og funn på stedet gjorde at det innledningsvis ble etterforsket som et mistenkelig dødsfall. Avdøde er sendt til obduksjon. Politiet har fått en foreløpig obduksjonsrapport som tilsier at dette videre vil bli etterforsket som et drap, sa politiadvokat Tine Henriksen i en melding fra Sør-Øst politidistrikt.

Søndag kom politiet med en oppdatering der de fortalte at de har gjennomført flere vitneavhør og fortsetter innhenting og gjennomgang av tekniske og taktiske spor.

Politiet gikk også ut om ba om opplysninger og observasjoner av personer eller kjøretøy i området og innfartsårer inn mot Vestre Bjonevatnet og fylkesvei 2320 fra Bjonevika til Bjoneroa.

– Vi er interessert i informasjon som kan belyse saken, og ber om at personer som har informasjon som kan være relevant tar kontakt med politiet. Vi ønsker opplysninger i noen konkrete områder og tidsrom, sier Henriksen.

Den døde mannen er 30 år gamle Jonas Aarseth Henriksen. Kun seks dager før han ble funnet drept var Helge Moldver og Stein Morten Lier fra true crime podkasten «Avhørt» på besøk hos Henriksen, for å høre hans nærmest uvirkelige historie.

– Over flere år hadde Jonas opplevd både trakassering, vandalisme og blitt truet på livet. Vi ble invitert opp til han for å høre mer om hvordan det har vært å leve med denne terroren gjennom to år, sier Helge Moldver til TV 2.

– Det var gjentatte stygge hendelser, alt fra brannstiftelse, hærverk og vold, som aldri tok slutt, sier Moldvert til tv-kanalens nettsider.

Hei igjen!I natt har det skjedd ting igjen. I Tønsberg var det en person som rekognoserte rundt leiligheten, men ingen…

Posted by Jonas Aarseth Henriksen on Sunday, June 25, 2023

Moldver og Lier som står bak «Podcasten» forteller at de fikk sjokk da de hørte at mannen de nylig hadde intervjuet var funnet drept, og tenkte automatisk at drapet måtte ha noe med alt Henriksen skal ha blitt utsatt for de siste to årene.

Politiet har tidligere bekreftet at avdøde har status som fornærmet i flere straffesaker, og sier det er viktig å undersøke om disse har en sammenheng med den pågående etterforskningen.

Hei kjære FB-venner! Har egentlig ikke ønska å dele dette tidligere for å unngå en eventuell eskalering, men dette…

Posted by Jonas Aarseth Henriksen on Sunday, June 4, 2023

Jonas Aarseth Henriksen har selv omtalt en del av sakene på Facebook-siden sin. Der kommer det frem at han selv, firmaet hans, ansatte og kjæreste har blitt plaget siden sommeren 2021. De er blitt utsatt for branner, forsøk på brannstiftelse som kunne endt i mordbrann, overfall/vold og hærverk.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com