Hjem Historier fra livet Kunde tipset 100 000 kroner på restaurant – dette er den triste grunnen

Kunde tipset 100 000 kroner på restaurant – dette er den triste grunnen

Det er ikke uvanlig å tipse på restaurant. Noen ganger er betjeningen heldige og får mye tips. Men da de ansatte ved en restaurant i Michigan plutselig mottok tips på 10 000 dollar, tilsvarende rundt 100 000 kroner, måtte de sjekke. Årsaken bak den svært generøse gesten brakte tårene frem. 

– Det hender nå og da at vi får 100 dollar i tips, sier Tim Sweeney som er restaurantsjef på Mason Jar Cafe i Benton Harbor til The Hill

Noe i den størrelsesordnen de nylig fikk har han aldri sett før. Det typiske er at kundene tipser mellom 15 og 25 prosent, men kunden som kun er identifisert som Mark, la igjen 30 835 prosent tips på en regning som opprinnelig var på 32,43 dollar. 

Sweeney forteller han trodde det var noe feil da han så kvitteringen. Men kunden kunne bekrefte at han leste rett. Han ønsket å gi 10 000 dollar i tips. 

Så generøse kunder er som sagt alt annet enn vanlig, og i samtalen med restaurantsjefen avslørte Mark den triste årsaken bak den helt uventede gaven.

Mark var i byen for å følge en venn som nylig hadde gått bort til sitt siste hvilested, og han hadde et ønske om å gjøre en god gjerning for å hedre sin avdøde venn. 

– Det var virkelig en god gjerning som påvirket mange mennesker, forteller restaurantsjefen. 

Restauranten valgte å dele tipset på de ni som var på jobb. Hver av dem fikk med seg et beløp som tilsvarer 11 000 kroner hjem.

– En av de som nøt godt av tipset er nettopp ferdig på skolen og har høyt studielån. Og mange av dem er hardtarbeidende mødre som virkelig fortjener dette. Vi jobber hardt. Vi vet at noen dager kommer du til å tjene mer og noen dager kommer du til å tjene mindre, sier en av servitørene. 

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com