Hjem Meninger Kundene boikotter selvbetjente kasser. Mener de stjeler jobber

Kundene boikotter selvbetjente kasser. Mener de stjeler jobber

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Flere og flere butikker får selvbetjente kasser. Spesielt dagligvarebutikkene. I disse kassene, kan du enkelt scanne og betale for varene dine selv. Enkelt og greit. Men ikke alle er like begeistret for disse kassene.

I Canada er det en stor gruppe mennesker over hele landet, som nekter å bruke de selvbetjente kassene. De mener kassene stjeler jobbene fra de butikkansatte, og at dette på sikt vil føre til oppsigelser.

Maskiner betaler ikke skatt

TV-stasjonen CBC, har intervjuet flere av disse kundene. En av dem, er Dan Morris.

«De prøver å få alle til å bruke disse selvbetjente kassene slik at de kan kutte ned på personalet. Maskiner betaler ikke skatt. De betaler ikke pensjon», sier han.

butikk
I de fleste butikker blir det færre og færre betjente kasser. Foto: Canva

En annen motstander, forteller at han føler seg forpliktet til å gjøre alt han kan for å sørge for at butikkene fortsetter å ha ansatte.

LES OGSÅ: Butikkansatt var lei feilparkeringer – nå går hevnen hans viralt

«Vi kommer til å nekte så lenge vi kan. Jeg syns at ethvert jobbtap er et steg tilbake», sier han.

Er redd det vil føre til økonomisk krise

Mange er også redde for at disse maskinene vil føre til økonomisk krise for mange familier, og at det på sikt vil påvirke hele den nasjonale økonomien. De mener maskinene kommer til å ta jobbene fra flere tusen ansatte i butikker rundt om i landet.

Peggy Eburne forteller at hun aldri i hele sitt liv, har brukt en slik kasse. Hun sier hun syns det er feil å automatisere alle jobbene mennesker gjør i dag. Hun er usikker på hvor mye denne boikotten har for seg, men hun forteller at hun uansett kommer til å fortsette.

«Kanskje det lille vi gjør, ikke fører til noen endring i det hele tatt. Men vi liker å stå ved det vi tror på», sier hun.

Her kan du se innslaget på CBC:

Hva mener du? Bruker du selvbetjente kasser når du handler? Eller foretrekker du å handle av mennesker?

LES OGSÅ: Vil stenge alle søndagsåpne butikker

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com