in ,

Slik kan man avsløre om hosting er korona-hoste

hoste

Det høres mange forskjellige hostelyder på denne årstiden. Noen av dem er mer typiske for korona enn andre. 

Nå har amerikanske forskere gått gjennom lydopptak av over 70 000 personer som hoster, og kan ifølge Dagbladet med hele 98.5 prosent sikkerhet si hvem av dem som har korona – og hvem som har en vanlig forkjølelse.

Forskerne samlet inn opptak av hosting fra 2500 pasienter med korona, og sammenliknet disse med opptak av et tilsvarende antall friske personer.


LES OGSÅ: Nye korona-regler: Slik blir julen 2020

En vaksine mot Koronaviruset kan være tilgjengelig om ikke altfor lenge.

– Da brukte de kunstig intelligens til å se på forskjellen mellom disse to. Det klarte de med en ganske høy utstrekning, og det er veldig imponerende, sier assisterende overlege Max Gordon ved Danderyds sykehus i Sverige til Dagbladet.

Selv om programvaren har gått gjennom mange hostekuler, forklarer Gordon at det fremdeles er behov for mer data før den kan bli tatt i bruk. På sikt ser han likevel stort potensiale for studien.

– Det er et veldig stort anvendelsesområde her. Tenk om man bare kan hoste inn i en telefon og få beskjed om man har corona; det er ganske interessant. Men jeg mistenker at man først prøver dette på sykehusene, sier han.

Programvaren i den amerikanske studien hører først og fremst på selve hostelyden – og her er det ørsmå forskjeller mellom friske og syke.

LES OGSÅ: Tyskland stenger ned hele landet

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Meghan Markle

Hertuginne Meghan viser seg igjen etter den hjerteskjærende beskjeden

koronavaksine

Første leveranse av korona-vaksinen kan komme til Norge i desember