Hjem Forskning Kuren for astma kan være like om hjørnet!

Kuren for astma kan være like om hjørnet!

I følge Metro.co.uk har et nytt gjennombrudd i forskningen gitt håp om at astma snart kan tilhøre fortiden.

Forskere ved University of Southampton har nemlig oppdaget et gen ved navn ADAM33. Dette kan være det genet som medvirker til astma ved å innsnevre luftveiene. ADAM33 får kroppen din til å produsere et enzym som egentlig skal gjenoppbygge skadde muskler, men for de med astma lukker det altså luftveiene.

For de som har astma lager enzymet nye muskler og blodkar hvor kroppen egentlig ikke trenger dem. Tidligere trodde man at innsnevringer i luftveiene primært skyldtes allergener, for eksempel pollen.

Forskerne mener nå at pollen og andre allergener kan forverre astma, men at det er ADAM33 genet som er den virkelige synderen.

Resultatet har blitt et faktum etter langvarig eksperimentering på mennesker og mus.

Vi tror at dersom man blokkerer ADAM33 fra gå amok eller man stopper dets aktivitet, hvis det går amok, kan astma forhindres, sier professor Hans Michel Haichi, han mener denne oppdagelsen er banebrytende.

I følge astma- og allergiforbundet øker forekomsten av astma i befolkningen urovekkende. 25 prosent av barna i Norge har, eller har hatt, astma innen fylte 16 år.

Til sammenligning har rundt 8 prosent av den voksne befolkningen i Norge astma.

Dette er med andre ord gode nyheter for mange av oss. 

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com