in

Kurt Nilsen og kameratene hyller Anne Grete Preus med den nydeligste julelåta

kurt nilsen

De siste årene har Kurt Nilsen nærmest blitt synonymt med julesanger her til lands. Og selv om han ikke holder de vante julekonsertene sine i år, strømmes låtene over nettet som aldri før.

Natt til mandag 14. desember valgte Espen Lind å dele en ny låt på Youtube-kanalen EspenLindArgentina. Ifølge kanalen ble låta sendt live på Christmas special «Jul med Kurt og KORK» på NRK forrige desember.

Og låta er en av de som gir mange av oss skikkelig julestemning, nemlig Anne Grete Preus «Når himmelen faller ned.»


Anne Grete Preus med den spesielle stemmen og de varme tekstene, døde i august 2019. Hun ble bare 62 år gammel.

Anne Grete var en foregangskvinne innen norsk rock. Hennes karriere strekker seg hele 40 år tilbake i tid, og de dype tekstene hennes handlet ofte om følelsen av å stå utenfor, ensomheten og lengselen etter tilknytning.

LES OGSÅ: Julelåten stuper på Spotify – folk vil se Petter

«Å synge om hverdagen, er ikke den største kunsten, men det er det å synge sant om livet, tørre å ta bort den forskjønnende glasuren. Det er første og siste bud i all kunst. Og det er det vanskeligste av alt. For det vanskeligste av alt er å ikke bedra seg selv», sa hun da hun ble tildelt Anders Jahres Kulturpris i 2018.

Anne Grete vant Spellemannprisen hele fire ganger. Tre av prisene fikk hun for suksessalbumet «Millimeter» i 1994. I 2013 fikk hun hedersprisen under Spellemann. I tillegg har hun mottatt Prøysenprisen (2007), Edvardprisen (2008) og Gamlengprisen (1992/2013). I 2013 ble hun innlemmet i Rockheim Hall of Fame.

Noen av hennes mest kjente sanger er «Fryd», «Sommerfuglvinger», «Jeg er en by», «Månens elev», «Millimeter», «Amatør», «Når himmelen faller ned» og «Et sted å feste blikket».

Når himmelen faller ned

«Jeg har tenkt å ta en låt som jeg aldri har tatt før. Jeg hadde tenkt å ta en hyllest til Anne Grete Preus,» sa Kurt Nilsen fra scenen før han introduserte resten av gjengen.

«Men jeg har også noen kamerater som har veldig lyst å være med. Ta de godt i mot; Espen Lind, Alejandro Fuentes og Askil Holm.»

Nedenfor kan du høre den nydelige låta og hyllesten til Anne Grete Preus.

LES OGSÅ: Kurt Nilsen om bruddet: – Hjertet får en knekk

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Truls svendsen og Eyvind Hellstrøm

Eyvind Hellstrøm om det å bli eldre: Terapi å reise rundt med Truls

Dette gjør Prinsesse Astrids datter: – Veldig naturlig for meg