Hjem Historier fra livet Kvinne ber nabo om å være hundepasser – så får hun et brev som får henne til å gråte

Kvinne ber nabo om å være hundepasser – så får hun et brev som får henne til å gråte

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

De av dere som har kjæledyr vet hvor stor innvirkning dyr kan ha på både vår mentale og fysiske helse.

Forskning viser at det å eie en hund kan ha en positiv effekt på vår fysiske og psykiske helse.

Denne historien viser nettopp hvor mye en hund, eller rettere sagt; tre hunder, kan ha å se.

En kvinne skulle reise bort og trengte noen til å passe på sine tre hunder Smokey, Oreo og Jennifer. Kvinnen spurte naboen, en pensjonert mann som hun visste pleide å være hjemme. Og den eldre mannen nølte ikke med å si ja.

Da kvinnen kom hjem igjen, så hun at en konvolutt med et brev var skjøvet under døren hennes. Brevet var fra naboen og har blitt delt på diskusjonsforumet Reddit.

Det rørende brevet


Da kvinnen begynte å lese, gikk det ikke lang tid før hun fikk tårer i øynene. I brevet sto det:

«God ettermiddag,

Dette brevet handler om ferien din for to uker siden og hvordan du lot meg passe på Smokey, Oreo og Jennifer. Jeg ville bare vise deg min takknemlighet.

Som du vet er jeg en gammel mann. Du ser meg ikke så ofte fordi helsen ikke er som den en gang var. På toppen av det, for to år siden, midt i pandemien, ble min far diagnostisert med kreft i stadium fire. Etter hans død ble jeg overlatt til å bo alene i mitt hjem. Jeg har ingen kone og ingen barn. Jeg kunne lagt meg en dag og aldri våkne opp igjen. Hver dag sitter jeg og tenker på hva jeg har fått til her i verden.

Det var helt til jeg møtte Smokey, Oreo og Jennifer.

Kjæledyrene dine er de søteste, morsomste og mest slemme (på en god måte. Ikke bekymre deg, de ødela ikke huset).

De ga meg motivasjonen til å starte livet mitt på nytt. Jeg begynte å våkne tidlig om morgenen. Jeg begynte å gå ute med kjæledyrene dine for første gang på flere år. Hvert tiende minutt, når jeg følte meg trist et sekund, bjeffet de eller nusset mot beinet mitt og fikk meg til å le.»

Teksten fortsetter etter bildet.

Foto. Reddit

Han fortsatte:

«Høydepunktet av oppholdet deres var da jeg tok dem med til parken. Det var det lengste jeg har vært ute på en stund. Det ga ikke bare interaksjon med kjæledyr, jeg møtte også andre mennesker, begynte å snakke og ble venn med en håndfull medmennesker.

Jeg var så glad for å endelig kunne snakke med venner igjen, samhandle med andre og føle at jeg er en del av menneskeheten».

Videre forteller mannen at han i etterkant av passeoppdraget selv adopterte to hunder. Og han takker kvinnen for å ha gitt han mening i livet igjen.

Kvinnen ble så rørt over brevet at hun ba om tillatelse til å dele det på sosiale medier for å spre kjærlighet og oppmuntre andre til å kjempe mot ensomhet. Del det gjerne om du ble rørt.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com