torsdag, januar 21, 2021

Kvinne blåser såpebobler i snøen – å se dem fryse til is er utrolig fascinerende

Mest lest nå

Husker du de morsomme flaskene med såpebobler, de som kom med en sånn plastdings til å blåse med? Var man ekstra heldig kunne man blåse kjempedigre bobler, som kanskje holdt seg flyvende i noen sekunder før de nådeløst falt til jorden og sprakk.

Gloria Allwin er en av dem som også husker disse glade dagene – faktisk lever hun i dem ennå, og i følge henne blir man aldri for gammel til å slutte med å la seg glede over såpebobler. Noe vi ikke kan annet enn å si oss enige i – spesielt ikke etter å ha sett en video hvor hun plasserer en perfekt såpeboble i snøen utendørs en vinterdag.

Etter å nøysomt ha plassert såpeboblen på et lite «fjell» av snø, var det bare å lene seg tilbake og beundre den utrolige forandringen som fant sted. Heldigvis opptok hun også dette på video, slik at vi andre også kan få se det.


I begynnelsen ser det nesten ut som om såpeboblen har tenkt seg å enten sprekke eller blåse vekk, der den ligger og vugger i vinden. Et øyeblikk er det nærliggende å tro den skjøre lille boblen neppe kommer til å overleve de barske omgivelsene den er plassert i.

Det er vanskelig å la seg rive med i boblens anstrengelser for ikke å sprekke, og Gloria innrømmer også hun ba en aldri så liten bønn om at den skulle holde seg hel.

Og det gjorde den, heldigvis, for ellers kunne ikke vi andre se hva som skjedde videre. Det var isende kaldt i luften, men i stedet for å beskytte boblen mot kulden, lot hun naturen gå sin gang.

Du har sikkert sett en av de dokumentarene om istiden, som ved hjelp av animasjoner viser en visualisering av hvordan isen sakte men sikkert har bredt seg ut over jordkloden for til sist å dekke alle kontinentene? Det er akkurat slik det ser ut, bare i betraktelig mindre målestokk. Og så får man et helt nytt syn på begrepet «iskule».

På sin Youtubekanal forteller Gloria at det var femminusgrader utenfor, en svak bris og solskinn. Perfekt for å fryse en boble i løpet av ett minutt og 27 sekunder. Dette er ikke bare utrolig morsomt, det er simpelthen storslått å kunne se en boble skifte fra flytende form til fast.

Se videoen nedenfor for å se hvordan såpeboblen forvandles fra en skjør boble til en mer og mer solid isboble. Hva kan jeg si? Dette må jeg bare prøve! Del gjerne så flere kan komme ut og prøve det samme.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter