Hjem Historier fra livet Kvinne ble fat-shamet av flyselskapets ansatte

Kvinne ble fat-shamet av flyselskapets ansatte

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

En stor kvinne hadde valgt å kjøpe to flyseter til seg selv – med håndbagasje til begge setene. Men behandlingen hun fikk under ombordstigningen var flau.

Australske Holly Richards driver det kroppspositive merket AmpleFolk, som spesialiserer seg på større produkter til litt større mennesker. For å få en komfortabel flytur hadde Richards, som selv er en stor dame, kjøpt seg to flyseter. Dermed hadde hun også inkludert to håndbagasjer. Men da hun skulle boarde flyet som gikk fra Sydney til Melmourne, ble hun «shamet» av flyselskapets representanter.

Etter hvert som hun fikk summet seg, gikk skammen over til sinne, og Richards valgte å dele et innlegg på Instagram om den ubehagelige hendelsen, som også er omtalt av Daily Mail.

«Jeg ville ALDRI normalt postet noe slikt», starter forretningskvinnen innlegget med.

«Faktisk unngår jeg å huske eller til og med tenke på slike hendelser for enhver pris fordi jeg er så fylt av skam. Men vi kan ikke endre det vi ikke kan se, og kanskje bare én person vil felle en tåre mindre neste gang noe slikt skjer med dem», sier hun og forteller om flyreisen.

Richards forteller at hun nylig har begynt å kjøpe to seter til seg selv når hun reiser med fly, for å unngå ubehagelige blikk eller kommentarer fra personen som sitter ved siden av henne.

«Som jeg har gjort flere ganger før dette, hadde jeg bestilt de to setene over telefonen og ble bedt om å sjekke inn online, men gå rett til skranken når jeg kom til flyplassen. Jeg gjorde akkurat det og ble fortalt at alt var ordnet og at jeg skulle gå til gaten. Jeg kom til gaten, satte meg ned og ventet på ombordstigning», forteller hun.

Ikke lenge etter at Richards har satt seg ned, dukket det opp to ansatte i Jetstar, flyselskapet hun skulle reise med. Det hadde med seg en vekt for å veie bagasjen hennes.

«Som en hyppig Jetstar-reisende var dette noe jeg forventet. Jeg hadde kjøpt 7 kg ekstra håndbagasje for å unngå ekstra kostnader, da jeg vet at dette er en del av deres forretningsmodell som lavprisflyselskap» forklarer gründeren.

Hun hadde med seg håndvesken sin, en liten koffert og en maskin hun bruker for søvnapné. Av tidligere erfaringer visste hun at søvnapné-maskinen hennes regnes som medisinsk utstyr, og derfor ikke er inkludert i kvoten for håndbagasje.

«De to kvinnene var utrolig frekke fra offset, som om de forventet at en kamp skulle oppstå. Jeg hadde også forventet dette siden jeg vet hvor sinte folk blir på Jetstar-ansatte når de veier bagasjen og må betale ekstra. Jeg visste at de bare prøvde å gjøre jobben sin. De veier sekkene mine og fortsetter med å fortelle meg at bagasjen min veier 3 kg over limit, og jeg har også 3 enheter mens jeg bare kunne ha 2», forklarer den oppbrakte flypassasjeren.

Hun opplever at hun ikke ble hørt eller respektert som flypassasjer.

Kvinnen legger til at det sikkert vil være mange, mange som vil si «bare gå ned i vekt». Men hun understreker at hun ikke skylder noen en forklaring eller unnskyldning for kroppen sin.

«De fortjener ikke informasjon om min personlige helse eller historie med spiseforstyrrelser og jojo-slanking», skriver hun og legger til at de umiddelbare antagelsene, uviljen og fordommene hun møter er dypt sårende .

«Vi må snakke om urettferdigheter som dette. Det er uvennlig, urettferdig og uakseptabelt», kvitterer hun innlegget med.

Daily Mail som også har omtalt saken, sier at Jetstar i ettertid har refundert flyreisen til kvinnen, og en talsperson for flyselskapet opplyser at de har tatt kontakt med Richards for å be om unnskyldning.

– Vi beklager virkelig å høre om Richards opplevelse og har forståelse for at dette har vært en opprørende situasjon, sier flyselskapet som legger til at de nå ser på denne saken og er opptatt av å yte god kundeservice og behandle alle med respekt.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com