– Et foto med en såret. Når et bilde fortærer din sjel.
Slik lyder overskriften på en kommentar skrevet i La Stampa, en av Italias største aviser.
Saken dreier seg om et bilde tatt av journalisten Giorgio Lambri på en jernbanestasjon i den italienske byen Pacenza, som ligger rundt 70 kilometer sør for Milano.
En kanadisk kvinne hadde på en eller annen måte kommet seg ned på jernbanesporet, hvor hun ble truffet av et tog og ble liggende hardt skadet mellom perrongene. Dette skjedde den 26. mai tidligere i år.
Journalisten var en av de første som ringte etter hjelp, og ikke lenge etterpå kom flere ambulanser til stedet, og etter en hektisk innsats klarte de å redde livet til den kanadiske kvinnen.
Som journalist er det en del av arbeidet å fotografere og dokumentere slike hendelser, men det var et av bildene han reagerte mer på enn de andre. Et av bildene hadde fanget en person som tok en selfie – med redningsfolkene i arbeid med kvinnen i bakgrunnen!
Dette reagerte Lambri så mye på at han skrev et innlegg på Facebook om hendelsen.
– I dag handler det om frihet. Jeg vil gjerne fortelle dere om et bilde jeg tok for et par dager siden på jernbanestasjonen, og en passende bildetekst kunne være: Houston we have a problem, skriver han i innlegget.
Ifølge La Stampa er mannen som tok selfien identifisert, og han er bedt om å slette bildet fra telefonen sin. Noe mange har reagert sterkt på i kommentarfeltet under innlegget.
– Det hjelper ikke å slette et bilde, når det er som en kreft som sprer seg på hele internett, skriver en i en av kommentarene i avisen.
Den kanadiske kvinnen ble fraktet til sykehuset hvor hun senere måtte amputere et ben etter hva politiet har kommet frem til må ha vært en ulykke. Takket være ambulansearbeidernes innsats mistet hun ikke livet.
En ting er at profesjonelle pressefotografer tar bilder av ulykker og hendelser for å dokumentere dem for ettertiden – men å stille seg opp og ta en selfie er direkte usmakelig.