torsdag, februar 27, 2020
Nyheter Kvinne fødte alene på fengselscellen – fikk ingen hjelp

Kvinne fødte alene på fengselscellen – fikk ingen hjelp

-

Diana Sanchez fra USA ble fengslet siktet for identitetstyveri og for å ha misbrukt søsterens bankkonto. Da var hun gravid i åttende måned. To uker senere fødte hun, helt alene på cellen, uten noe medisinsk hjelp eller assistanse.

Kvinnens advokat har nå levert inn et søksmål mot Denver fylkesfengsel.

«Sanchez var tvunget til å føde på en kald, hard benk, noen få meter fra et toalett, på en fengselscelle i Denver fylkesfengsel, helt alene uten noen form for medisinsk hjelp eller behandling», sår det i søksmålet ifølge NBC News.

Kvinnens advokat har også frigitt deler av videoen fra overvåkningskameraet i cellen.

Foto: Denver fylkesfengsel

Sa fra om at fødselen var i gang

Fødselen skal ha vart i fem timer. Den vordende moren skal ha snakket med fengselsbetjentene og sykepleierne minst åtte ganger, og fortalt dem at fødselen var i gang.

«Istedenfor å gi Sanchez og babyen hennes umiddelbart medisinsk hjelp, valgte sykepleiere og betjenter i fengselet å vente og se, som om det ikke var åpenbart til alle og enhver, med og uten medisinsk erfaring, at Sanchez var i gang med fødselen og trengte umiddelbar medisinsk hjelp», heter det i søksmålet.

«Det som skulle være en av de lykkeligste dagene i hennes liv, ble en dag med unødvendig skrekk, smerte og ydmykelse», står det videre i søksmålet.

Foto: Denver fylkesfengsel

«Skal ikke skje igjen»

Fengselet skal ha bestilt en bil for å frakte Sanchez til sykehuset samme morgen som fødselen startet, men i følge advokaten, var det ikke nok, og dessuten visste de ansatte at det ville ta flere timer før bilen var tilgjengelig.

Daria Serna, talsperson for Denver fylkesfengsel, skriver i en pressemelding at de allerede har tatt grep for å hindre at noe lignende skal skje igjen. De har endret sine retningslinjer slik at gravide kvinner i fengselet skal fraktes til sykehus umiddelbart når en fødsel starter.

Her kan du se videoen fra overvåkningskameraet: 

 

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Smittevernekspert advarer i forbindelse med koronaviruset: ikke dra på reise nå

Koronaviruset har spredd seg over hele verden.  Nå advarer smittevernekspert Johan Giesecke mot at man ikke bør dra utenlands akkurat nå. Til Svenska Dagbladet sier...

Når barn klipper seg selv – se de hysterisk morsomme bildene i denne serien

Vi har vel alle hørt uttrykket om å ta skjeen i egen hånd? Vel, her kommer et lite knippe barn som gjorde nesten nettopp...

Plages du av fiselukt? Nå kan du kjøpe undertøy og puter som skjuler det for deg

Ja, du leste faktisk helt riktig. Et engelsk firma har nå oppfunnet puter og undertøy som fjerner lukten av fis - enten den er...