Hjem Historier fra livet Kvinne fødte sitt første barn som 75-åring

Kvinne fødte sitt første barn som 75-åring

Prabha Devi (75) fra Rajasthan i India og hennes 80 år gamle ektemann hadde prøvd å få barn i lang tid. Til slutt ble de gravide gjennom IVF.

Prabha og mannen hennes har adoptert ett barn fra før. Men de ønsket seg veldig et biologisk barn. Etter mange år med prøving, ble Prabha til slutt gravid, 75 år gammel.

Abhilasha Kinker er gynekolog og fødselslege ved Kinker Hospital, et privat sykehus i Rajasthan i India. Det var han som tok imot Prabha da hun dukket opp på sykehuset rundt uke 30 av graviditeten.

Foto: Privat

Måtte utføre keisersnitt

Etter å ha undersøkt den eldre, gravide kvinnen, konkluderte legen med at det var komplikasjoner ved graviditeten, og at de måtte utføre keisersnitt.

«Hun var gammel og syk, og vi kunne ikke risikere hennes eller babyens liv. Hun hadde allerede gått gravid i over seks måneder, hvilket er veldig overraskende for noen i hennes alder, sier fødselslegen til Mirror.

«Hvis vi ikke hadde satt i gang fødselen kunne babyen ha dødd i livmoren», sier han videre.

Foto: Privat

Moren hadde en kollapset lunge

Prabha hadde blant annet en kollapset lunge, og operasjonen var derfor veldig vanskelig.

«Alderen hennes var en faktor, I tillegg var hun syk. Den ene lungen hennes hadde kollapset så det var en veldig utfordrende operasjon», sier legen.

Den lille jenta ble født prematurt i 30. svangerskapsuke. Babyen trengte hjelp til å puste, og ble koblet til en respirator. Men etter kort tid, klarte jenta å puste selv.

Babyen er stabil

Moren har nå blitt sendt hjem fra sykehuset. Men den lille jenta må være igjen på sykehuset en tid fremover, slik at legene får fulgt med på henne.

«Hun er på intensivavdelingen. Vi følger med på henne», sier legen, og legger til at de er avhengig av at den lille jenta legger på seg før hun kan bli sendt hjem til foreldrene sine. Men jentas utvikling er god.

«Hun er stabil og hun kommer seg raskt», sier legen.

LES OGSÅ: Carolyn ble gravid etter IVF. Men så ringte legen med sjokkbeskjeden

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com