Hjem Historier fra livet Kvinne offer for dømt svindlerbande – inkassoselskapet Kredinor krever penger fra kvinnen

Kvinne offer for dømt svindlerbande – inkassoselskapet Kredinor krever penger fra kvinnen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

En mann 20-årene er dømt for å ha svindlet den enslige tobarnsmoren, og 17 andre ofre – hun må betale inkassoregningen til tross for at domsstolene er klar på at dette er en svindel.

Kvinnen er utsatt for en profesjonell svindlergruppe. Oslo tingrett har behandlet flere straffesaker mot ulike aktører i denne gruppen. Nylig ble en av de sentrale personene i denne gruppen – en 24 år gammel mann – dømt for andre gang. Første gang, i 2021, ble han dømt for 11 tilfeller av grovt bedrageri for til sammen 2,3 millioner kroner.

– Å bli svindlet er en ekstrem påkjenning, både fysisk og psykisk. Jeg fant det ikke ut før jeg så skattemeldingen. Jeg fikk panikk. Jeg er alenemor med to barn. Jeg hadde kjøpt leilighet samme år og var livredd for å miste den. Lånet hadde da gått til inkasso og jeg har kranglet med kredittselskapet Kredinor siden dette. De sier jeg er ansvarlig og jeg må betale, forteller kvinnen til Nettavisen.

Mannen som svindlet henne er dømt for totalt 18 tilfeller av grovt bedrageri. De første 11 bedrageridommene mot han falt i 2021. De neste sju ble han nylig dømt for. I tillegg til fengselsdommene i forbindelse med forholdene er den 24 år gamle mannen dømt til å betale over 3,5 millioner kroner i erstatning til ofrene for banksvindel. 

Kvinnen Nettavisen har snakket med er en av ofrene hans, og hun har  369.396 kroner utestående hos den domfelte. Men dette er penger inkassoselskapet Kredinor i dag krever av kvinnen.

– Han fortalte at han ville hjelpe meg med min økonomi, og jeg trodde på ham. Det skulle jeg jo ikke ha gjort, sier kvinnen til Nettavisen.

Mannen overbeviste henne om å gi fra seg personopplysninger han trengte for å «hjelpe henne». Hun fikk også låne 10.000 kroner til å slette gjelden hun hadde, slik at hun kunne få nytt lån.

Det hun ikke visste, var at svindlerne hadde opprettet e-postadresse og mobilnummer i hennes navn, og tatt opp lån uten at hun visste om det. Den 24 år gamle svindeldømte er blant de som fikk pengene. Kvinnen selv fikk ingenting, det var først da skattemeldingen hennes kom i april året etter hun ble klar over at hun heftet for et lån på 200.000 kroner overfor forbrukslånsgiganten Easybank.

I dag har lånet vokst fra 200.000 kroner til nærmere 400.000 kroner. Selv om flere personer nå er dømt for å ha svindlet henne, hjelper ikke det hennes situasjon.

– Her er det jo egentlig to svindelofre: Kvinnen og banken. Men så har banken solgt lånet videre til Kredinor, som kaster kvinnen under bussen, sier fagdirektør Jorge Jensen i Forbrukerrådet til Nettavisen. Han sier videre Kredinor må bevise at kvinnen deltok forsettlig i svindelen og hvorfor kravet mot henne er gyldig.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com