fredag, februar 28, 2020
Viralt Kvinne stanset bilen for å filme elg. Hva hun...

Kvinne stanset bilen for å filme elg. Hva hun også fikk med på opptaket, fikk henne til å grøsse

-

Da den kanadiske kvinnen Audrée Tanguay Fréchette tilfeldigvis så en elg som sto og beitet i veikanten i Gaspésie i Quebec, stanset hun bilen og begynte å filme. Å se elg i Canada er ikke unormalt, men når de står så tett inntil vegen og ikke viser tegn til å flytte på seg, ja da er det bare å benytte sjansen til å forevige det hele.

Etter å ha filmet en stund reiste hun videre, og det var da hun kom hjem og kikket gjennom opptaket at hun hadde foreviget noe mer enn bare en beitende elg. Men hva det var hun filmet vites ikke med sikkerhet, og debatten går nå både vidt og bredt om hva det kan være.

Der mange mener det bare er refleksjoner på bilruten, har andre mer interessante forklaringer. Noen mener nemlig at det kan være den lokale utgaven av Bigfoot, et gruoppvekkende menneskelignende vesen i de kanadiske skoger, en såkalt «Rake».

Rake er et legendarisk monster som er både fryktet og skremmende, og selv om mange avfeier det hele som en myte, er det fortsatt mange som mener de har sett det. Men aldri fanget det på film. Før nå.

På filmklippet ser man tydelig noe beveger seg bak elgen, men i og med elgen ikke viser tegn til bekymring diskuteres det om enten den er vant til skapningen fra skogen, eller om det har evner som gjør at dyr ikke oppdager dem. Eller det kan være så enkelt som at vesenet ikke er noen naturlig trussel for elgen, hvilket også kan forklare den avslappende holdningen.

Det kanadiske vesenet har fått sitt navn, Rake, nettopp på grunn av de lange klolignende fingrene sine, og det skal ifølge sagnet være et «brutalt villdyr» og absolutt ikke til å spøke med. Det sies å angripe uten forvarsel, og skal ligne en blanding av en humanoid lignende skikkelse og enten en ulv eller en hund.

For å få klarhet i hva det egentlig var hun så, skrev Audrée et innlegg på internett, hvor hun ber om en forklaring. Og de lot ikke vente på seg. Videoeklippet er så langt delt godt over 100.000 ganger, og kommentarfeltene formelig flommer over av alle mulige forklaringer.

En kommenterer at det definitivt må være en Rake, og at man kan se den gjør seg klar til å angripe elgen.

En annen skriver at ut fra størrelsen på elgen, må vesenet være minst to meter høyt, mens andre igjen fleiper med at det sikkert er Gollum fra Lord of The Rings filmene.

Uansett hva det er, så er det ikke til å nekte for at det grøsser aldri så lite nedover ryggen når man ser på klippet. Selv om det kan ha en naturlig forklaring, fremfor noe overtroisk. Men de kanadiske skogene er enormt store, og ingen kan med sikkerhet si hva som befinner seg der inne.

Hva tror du det kan være? Er det noe så enkelt som en gjenspeiling i bilruten, eller kan det være noe helt annet? Et vesen vi bare har hørt om og ingen har sett – før nå?

LES OGSÅStor mystisk katt skaper frykt i engelsk landsby. Ekspertene klør seg i hodet

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Etter å ha blitt forlatt to ganger, fikk 11-åringen endelig en adoptivfar og et hjem

11 år gamle Anthony ble først forlatt av sine biologiske foreldre da han var to år gammel. Fire år gammel ble...

I dag fyller Thomas Numme 50 – se den herlige gratulasjonen fra Harald Rønneberg

"Jeg kunne ikke drømt om en bedre venn." Det skriver Harald Rønneberg i et innlegg på Instagram...

Kjære travle mennesker: – ta tilbake familiesammenkomstene

"Det har skjedd et dødsfall. Familiesammenkomster er i ferd med å svinne hen..." Slik starter innlegget til Alison...