Hjem Viralt Kvinne uten ben får stadig vekk kjeft for å parkere på handicap-plassen: Nå går svaret hennes viralt

Kvinne uten ben får stadig vekk kjeft for å parkere på handicap-plassen: Nå går svaret hennes viralt

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Svømmeren Jessica Long har vunnet gull, tre sølv og to bronsemedaljer under de paralympiske lekene i 2016. Begge bena hennes er amputert fra knærne og ned, og hun bruker benproteser.

Til tross for sin lange liste over prestasjoner, har hun fortsatt utfordringer i hverdagen. I en video hun har lastet opp på TikTok, som er omtalt av UpWorthy, deler hun en kjedelig episode der en kvinne antok at hun ikke hadde funksjonshemming og feilaktig parkerte på en handicap-plass.

Long avslutter videoen med å be «handicap-politiet» om å passe sine egne saker. Ifølge Bored Panda mener Long at folk ikke trenger å spørre hvorfor noen har parkert på en handicap-plass.

– Så, det skjedde nok en gang, sier Jessica Long innledningsvis.

– Jeg parkerte bilen min, og jeg håper hun ser dette, denne kvinnen som var så frekk at hun målte meg opp og ned i avsky fordi jeg parkerte på handicap-plassen, sier Long.

Deretter viser hun sin blå parkeringslapp som viser at hun absolutt har lov å stå på handicap-plassene.

– Jeg har ikke ben. Men hun rullet ned vinduet og sa at jeg ikke burde parkere der, sier Jessica i videoen.

Hun informerte kvinnen om at hun faktisk har amputert beina og har handicap-bevis til bilen sin.

Kvinnen kjørte av gårde.

– Jeg ble aldri mobbet som barn, og jeg ante ikke at jeg skulle bli mobbet som voksen fordi jeg parkerer på handicap-plasser. Jeg forstår at jeg er ung og atletisk, men jeg mangler også to bein, sier hun i videoen som er en påminnelse til folk om å ikke bare «anta» at noen ikke har en funksjonshemming.

I et intervju med BuzzFeed har hun ifølge UpWorthy sagt at hun skjønner at hun ikke «ser handikappet ut».

– Men hva betyr det egentlig? Jeg har vært gjennom flere operasjoner enn jeg kan telle. Hele livet mitt har jeg måttet tilpasse meg. Jeg er avhengig av handicap-kortet mitt. Hver dag er forskjellig… Noen dager gjør ikke beina mine like vondt, men for det meste forårsaker de meg smerte. Så når jeg parkerer på en handikap-plass, er det fordi jeg faktisk trenger det, sier hun.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com