Pleier du å ligge i mørket og surfe på mobilen etter at du har lagt deg på kvelden? Det er nok veldig mange av oss som gjør det. Til tross for at det stadig skrives om at det kan forstyrre skjønnhetssøvnen din.

Noe som også kan skje, og som kan være greit å vite om, er at man kan midlertidig miste synet. Det kan nok være en skremmende opplevelse for de fleste av oss.

The Guardian skriver om to kvinner som ble midlertidig blind på det ene øyet etter å ha brukt telefonen sin i mørket. Legen som undersøkte kvinnene ønsker å opplyse om det uvanlige fenomenet.

Foto: Pixabay

Tilstanden er heldigvis forbigående, og derfor er den blitt døpt forbigående Smartphone-blindness, men man kan miste synet i opp til hele 15 minutter. Begge disse kvinnene oppsøkte lege i ettertid, men de fant ikke noen permanente skader.

Kvinnene hadde stirret på mobilskjermen sin i mørket med det ene øyet. Det andre øyet hvilte på puten og ble dermed ikke utsatt for mobilens lys. Når de la vekk mobilen fungerte kun øyet som hadde lagt inntil puten.

Dr. Gordon plant Moorfield Eye Hospital i London forklarer dette fenomenet slik: «Det ene øyet ditt tilpasser seg lyset for å kikke på telefonen, mens det andre øyet tilpasser seg mørket». Det er altså den forskjellen som øynene utsettes for som forårsaker midlertidig blindhet.

The New England Journal of Medicine forklarer at man ikke må bli redd dersom dette skjer, det er ikke farlig. Men det kan gjerne være greit å vite om?

Del gjerne videre, slik at dine bekjente ikke blir redd dersom de opplever Smartphone blindness!