Hjem NyheterTruecrime Kvinnen i billettluken fikk en dårlig magefølelse: Reddet to tenåringsjenter

Kvinnen i billettluken fikk en dårlig magefølelse: Reddet to tenåringsjenter

Da to unge jenter henvendte seg til Denice Miracle ved billettluken på Sacramento International Airport ble hun umiddelbart mistenksom. Mageføelsen hennes reddet trolig to jenter på 15 og 17 år fra å bli ofre for trafficking. Og måten de ble forsøkt lurt på, er velkjent.

– Det føltes bare ikke riktig, sier Denice Miracle som jobber i billettskranken til American Airlines på Sacramento internasjonale lufthavn til Today.

De to jentene hadde ikke med seg foreldrene, de hadde ingen identifikasjonspapirer, og begge hadde en enveisbillett på første klasse.

– De var unge og helt alene. Det er uvanlig å la tenåringer til å reise så langt på egenhånd. En av jentene sendte tekstmeldinger til noen for å få svar. De hadde også lite baggaske, så jeg trodde først at de rømte hjemmefra, sier hun.

Da billettene deres ble flagget som en mulig kredittkortsvindel ble hun enda mer mistenksom.

Hun informerte jentene om at det var noe galt med billettene deres, og ba dem vente mens hun sjekket dette nærmere. I mellomtiden kontaktet hun politiet.

American Airlines billettagent Denise Miracle, venstre, og nestleder Todd Sanderson fra Sacramento County Sheriff’s Department. Foto: American Airlines

De kom raskt til stedet og det skulle snart vise seg at tenåringene hadde fått flybillettene av en de hadde møtt på Instagram. Han kalte seg «Drey» og jentene hadde blitt lovet 2000 dollar, tilsvarende 20 000 kroner, for en modelljobb i forbindelse med en musikkvideo.

Da poltiiet fortalte jentene at «Drey» kun hadde bestilt en enveisbillett til dem ble de sjokkert. Til å begynne med ville de ikke tro at Drey var ute etter å lure den. Men når politiet forsøkte å komme i kontakt med Drey forsvant kontoen hans.

– Det er et typisk scenario for hvordan menneskehandlere vil lokke eller lure jenter ved å bruke internett, sier Mary Frances Bowley i organisasjonen Wellspring Living, som kjemper mot utnyttelse av barn.

Bowley sier at erfaringene de to jentene på 15 og 17 har gjort seg, dessverre ikke er unik. Men denne gangen ble de heldigvis stoppet.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com