Hjem Historier fra livet Kvinnen nekter å fjerne barten og monobrynet – får stygge kommentarer

Kvinnen nekter å fjerne barten og monobrynet – får stygge kommentarer

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Mange kvinner bruker betydelig med tid på hårfjerning. Ikke denne københavneren.

Læreren Eldina Jaganjac (31) fra København sier at mens noen menn, spesielt tenåringer, ofte stirrer, så får hun mer positiv oppmerksomhet enn hun fikk da hun fjernet håret.

Jaganjac forteller til Daily Mail at hun nekter å ta barten og monobrynet, fordi det hjelper henne å «luke ut» potensielle kjæresteemner. Men det gjør også at folk stirrer og hun får en solid porsjon ufine kommentarer.

Selv sier hun at hun ikke føler seg mindre feminin. Etter at hun bestemte seg for å skille seg ut fra mengden ved å la bryn og bart vokse, har hun bare fått mer selvtillit.

I oppveksten bodde Eldina Jaganjac i en liten småby der alle ble måtte «passe inn». Men etter hvert som hun ble eldre, ble hun mer og mer frustrert over det faktum at kvinner forventes å bruke mye mer tid og penger på å style utseendet sitt ved å fjerne hår enn det som er tilfellet for menn.

– Sammenlignet med menn forventes vi å bruke mye mer tid og penger på utseendet vårt bare for å bli ansett som visuelt akseptable i samfunnet, spesielt i offentlige rom. Hvis en mann ikke barberer seg og ikke napper øyenbrynene, er det ingen som legger merke til det eller kommenterer saken, for det er ikke noe utenom det vanlige, sier 31-åringen.

Hun sier at hun som de fleste andre kvinner ble oppdratt til å passe seg. Tidligere var hun ikke komfortabel med å gå ut med mindre øyenbrynene hennes var pent stylet, og hun måtte ha glattbarberte legger for å gå på treningsstudio.

Men i mars 2020 hadde Eldina fått nok. Hun bestemte seg for å slutte å nappe øyenbrynene og fjerne håret på overleppen.

Eldina sa at hun ikke bryr seg om hvordan hun ser ut eller hva andre mennesker synes om henne lenger – men innrømmer at hun av og til opplever å få slengt støtende bemerkninger etter seg på gaten.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com