Hjem Kosthold Hun ble kvitt pollenallergien ved å kutte ut disse matvarene

Hun ble kvitt pollenallergien ved å kutte ut disse matvarene

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

For mange er dette den mest slitsomme tiden på året fordi de har kraftig pollenallergi. Antall rammede har dessverre økt de siste årene. Røde, kløende øyne, nese som renner og nysing kan gjøre hvem som helst helt utmattet.

Ida Hultberg, en 17 år gammel jente, har lidd av kraftig pollenallergi i flere år. Ida og moren leste på nettet om pollenallergi og moren hennes fant noe interessant, dette ble redningen for Ida.

Mamma Karin leste en artikkel som sa at sitronsyre ikke er et naturlig sitronemne, men det utvinnes av ett svart mugg som tilhører samme muggfamilie som husmugg. Sammen med datteren ville de derfor undersøke om det kunne hjelpe å kutte ut all mat som inneholdt sitronsyre.

«Det var da vi forstod hvor mye som inneholder sitronsyre, eller som det ofte blir kalt E 330, E 331, E 332, E 333, E 380, E 1505 eller citric acid», forteller Karin. «Jeg visste at marmelade, syltetøy og saft inneholder sitronsyre, det har jeg lest i oppskrifter, men at det blant annet finnes i yoghurt, aske, kjeks, kaker, is, godteri, og chips, det overrasket meg, sier Karin Hultgren til Hemmets Veckotidning.

Ida kuttet ut matvarer som inneholdt sitronsyre, og det gikk bare et par uker før Ida merket bedring. Øyedråper og nesespray ble plutselig ikke lenger noe hun måtte ha. Til slutt kunne hun også kutte ut allergimedisinen.

Denne metoden ble først av Hässleholmsbon Irene Hultqvist sin sønn som ble mye bedre når han da han kuttet ut sitronsyre fra kosten sin, skriver Hemmets Veckotidning.

På Facebook er det en gruppe som heter «Fri fra allergi gjennom å unngå sitronsyre», på gruppens side står det blant annet:

«Kan man bli kvitt sin allergi? Vi er mange som har erfaring med at man enkelt kan bli kvitt symptomene sine uten medisinering. Løsningen er helt enkelt å kutte ut all E330 (sitronsyre) ut av kosten. Dette har vist seg være en metode som fungerer for de fleste typen av allergier som høysnue eller allergi mot dyr.» 

Du kjenner helt sikker noen som sliter med pollenallergi, del gjerne videre artikkelen for å tipse andre om muligheten for en bedre hverdag!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com