søndag, september 27, 2020

Hun la ut to bilder på Facebook. Det ene skjuler en fryktelig men helt vanlig hemmelighet

Mest lest nå

Amber Smith fra England sliter med angst. Dette fører jevnlig til panikkanfall. Amber postet et bilde av seg selv på Facebook og skrev samtidig et innlegg som vi mener er så treffende at det bør deles videre.

Angst og panikkanfall

Gud må vite hvorfor jeg gjør dette, men mennesker trenger av og til å høre den harde sannheten..


Øverste bilde: Slik fremstår jeg ovenfor verden via sosiale medier. Pent kledd, sminket, vellykket. Den «normale» siden av meg. 

angst
Foto: FACEBOOK/AMBER SMITH

Nederste bilde: Tatt i kveld, kort tid etter jeg har hatt et anfall på grunn av angsten min.Også den «normale» siden av meg som folk flest ikke ser. 

Jeg er så lei av det faktum at det fremdeles er så mye stigmatisering rundt mental helse. Jeg blir dårlig av at så mange mennesker er uvitende og dømmende ovenfor temaet. Det sies at 1 av 3 mennesker vil rammes av en mental lidelse i løpet av livet. 1 av 3! Vet du hvor mange mennesker det blir på verdensbasis!? Jeg har kjempet mot angst og depresjon i årevis og det er fremdeles folk som slenger kommentarer som «det vil gå over», «du trenger ikke piller, bare bli gladere», «du er for ung til å slite med det der».

For ikke lenge siden var det faktisk en som spurte meg: «er ikke du for ung til å slite med angst og depresjon? Hva har du egentlig å være deprimert for i din alder?» Wow, bare wow.

Jeg er en sterk person. Jeg har vært gjennom min del av dritt i livet (som så mange andre) og det vil gå bra. Jeg har den beste familien og de beste vennene rundt meg. Hver eneste dag er jeg takknemlig for deres tålmodighet, hjelp og støtte.

LES OGSÅ: Dette er mitt barn som har sluttet å spise, gråter seg selv i søvn, har angst og kaster opp over 20 ganger i timen om natten

Til alle som måtte gjennomgå det samme som meg: vær så snill. Ikke lid i stillhet. Det er så mye støtte der ute – ikke vær redd for å spørre om hjelp.

Jeg kan ikke få sagt nok at det koster ingenting å være snill med andre mennesker. Ikke vær en mobber, ikke dra andre ned og den vanskeligste av alle (vi har alle gjort det på et eller annet tidspunkt) ikke døm en annen person. Vi er alle mennesker. Uavhengig av alder, rase, religion, formue, helse, jobb. Så bygg hverandre opp istedenfor å bryte ned.

Vær så snill. Del dette videre. Det trenger mer oppmerksomhet. Jo flere som er oppmerksom, jo færre vil lide i stillhet. 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter