torsdag, september 23, 2021

Labradoren Blaze tar nettet med storm

Mest lest nå

Den ti år gamle labradoren Blaze er egentlig ensfarget svart. Men plutselig en dag, så eieren en hvit flekk på ørene hans. Nå tar Blaze hele nettet med storm med det karakteristiske utseendet sitt.

Finske Blaze er renraset labrador. Da han ble født, var han helt ensfarget svart. Men en dag så matfar, Santeri Frilander, to hvite flekker i den svarte pelsen.

– Den hvite fargen begynte å spre seg fra en liten flekk på øret, sier Santeri.


– Interessant nok, er alle brødrene og søstrene hans fortsatt ensfarget svart, sier han videre.

Sunn og frisk

Santeri forsikrer at Blaze er helt frisk selv om pelsen hans har endret seg kraftig med årene. Blaze elsker å være ute, og han er en god og trygg familiehund.

– Han er alltid klar til å være med, uansett hva du skal, sier matfar, og legger til:

– Han elsker til og med å kjøre bil.

Har vitiligo

Santeri forteller at Blaze har hudsykdommen vitiligo. Mennesker som får vitiligo, får hvite pigmentfrie flekker i huden. Sykdommen skyldes at cellene som produserer fargepigment i overhuden og rundt hårrøttene, forsvinner. Kroppshårene som vokser i de hvite flekkene, mister også pigment og blir hvite. Det er denne sykdommen Michael Jackson hadde.

Det er ikke vanlig at hunder får vitiligo, men det forekommer. Som regel viser den seg som hvite flekker på nesen, for så å utvikle seg mer eller mindre over hele kroppen.

Nå tar Blaze hele nettet med storm med det karakteristiske utseendet sitt.

En dag la Santeri ut et bilde av Blaze på Facebook. I løpet av kort tid, fikk han fans fra over hele verden. Nå har Santeri opprettet en egen Instagram-profil for hunden.

– Han elsker å glede folk, og få dem til å smile, forteller Santari.

– Han er ti år nå og har fått noen kallenavn relatert til alderen hans, som «The Old Man» og «The Funny Old Man», sier han videre.

LES OGSÅ: Dette er bengalkatten Thor – Han tar nettet med storm med sitt vakre utseende

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,418FansLik
1,600FølgereFølg
211FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter