Hjem Dyr Labradoren Charlie begeistrer under surfekonkurranse for hunder
Dyr

Labradoren Charlie begeistrer under surfekonkurranse for hunder

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Charlie viste frem imponerende ferdigheter foran publikum og andre deltakere ved verdensmesterskapet i hundesurfing i California, da han dro brettet ut i vannet og red bølgene helt på egenhånd.

Årets VM i hundesurfing ble arrangert på Linda Mar Beach i Pacifica, sør for San Francisco, tidligere i August. Her konkurrerer hundene i ulike kategorier basert på størrelse, om de er alene, surfer med en person eller om de surfer med en annen hund.

Og det ser ut som det er med hunder som med mennesker – skal man bli skikkelig god i en idrett så er det å starte som lite barn åpenbart viktig: Charlie, som er en syv år gammel gul labrador retriever, begynte å surfe da han var en liten valp. Han reiste til årets mesterskap sammen med eieren sin, Jeffrey Niebor, fra San Diego.

Han ble heiet frem av en fanclub på minst 50 personer da han ble ropt opp for å konkurrere i kategorien store hunder. Labradoren dro deretter på imponerende vis surfebrettet ut i vannet, før han satte seg på det og fanget så mange bølger han klarte.

Charlie endte opp med å komme på andreplass og klarte til og med å gjøre noen tricks på vannet.

– Andre surfere sier til meg at jeg er den mest den hardtarbeidende fyren der ute fordi Charlie liker dette … han nekter å sitte stille. Han blir så begeistret, sier en stolt hundeeier til Daily Mail.

– Han vil hoppe av brettet, hoppe på brettet, hoppe av brettet. Og vekten hans er definitivt en faktor for meg fordi jeg ikke er den yngste fyren der ute og han er ikke den minste hunden der ute, men som et team fungerer vi bra, sier Jeffrey til avisa.

Han legger til at Charlie vet hva han skal gjøre der ute. Stort sett gjør duoen det ganske bra i mesterskap, og både hund og eier synes det er moro å konkurrere.

Når dommerpanelet skal avgjøre hvilken hund som vinner vurderer de prestasjonene ut fra flere faktorer: Lengden og varigheten av turen, posisjon og teknikk, størrelse, hvor modige hundene er og intensitet på bølgene.

Noen hunder foretrekker å ri på surfebrett mens de står opp på alle fire potene, mens andre foretrekker å sitte. Charlie reiste seg imidlertid rett opp og frykt var ikke i tankene hans.

– Det hele startet med en campingtur til stranden. Da Charlie var en liten valp dyttet jeg ham rundt på noen veldig små bølger, sier hundeeieren.

Og dermed var Charlie bitt av surfe-dilla. I videoen under kan du se han surfe:

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com