Hjem Familie Læreren snudde alt for Gard: – Jeg så at de ville ha meg

Læreren snudde alt for Gard: – Jeg så at de ville ha meg

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

21 år gamle Gard kom i fosterhjem første gang da han var fem- seks år. Fra det første fosterhjemmet flyttet Gard videre til to beredskapshjem.

– Som barn tror jeg mange tenker at her skal jeg bo resten av livet – helt til du skjønner: Dette skal jeg flytte fra. Hvis man ikke legger så mye følelser i det blir det enklere å flytte også. Og jeg tenkte at jeg skulle videre. Jeg skulle hvertfall ikke være der, sier Gard til avisa Varden.

Men der ble han. Den nye gutten kom i klassen til kontaktlærer Hilde Holte. Hun kjente til at sjetteklassingen bodde i beredskapshjem.

Da Holte til slutt spurte beredskapshjemmet hva som var planene videre for Gard fikk hun vite at man prøvde å finne fosterhjem til han. Etter noen runder med familien bestemte Holte og ektemannen seg for å bli fosterforeldre for Gard. Gutten begynte å forberede seg på å dra, men skjønte plutselig han skulle bli værende.

Gard Evensen og Hilde Holte har en ærlig fosterhjemshistorie å fortelle. En personlig historie om motbakker, gleder, vanskelige følelser og suksess.

Posted by Telen on Sunday, April 4, 2021

Påsken 2013, rett etter avgjørelsen ble tatt. Gard, som aldri før hadde flydd, med den nye familien på påsketur til Spania.

– Jeg hadde aldri blitt tatt med på ferie før, ferie var ikke noe jeg skulle ta del i. Da skulle jeg jo ha det hyggelig og skape gode minner, sier Gard til KK.

Han våget likevel ikke helt tro han skulle bli hos familien til han var 18 og medgir han bare ventet på at de skulle kaste inn håndkleet, og legger til at han også prøvde alt for å få fosterfamilien til å kaste han ut. I 9. klasse sa han til Hilde at han ikke skulle bo der mer, og ba henne ringe barnevernet.

– Jeg svarte at det kunne jeg godt gjøre. Men sa også det var Gards beslutning, ikke vår, og at han måtte stå i det 100 prosent selv. Men at vi skulle hjelpe ham.

Han måtte vente tre måneder på institusjonsplass. Hilde ga han beskjed at det var opp til ham om den tiden skulle bli hyggelig eller ei. Da slappet han av. Han ble værende.

– Jeg så at de ville ha meg. Da jeg ville flytte, sa de det var min avgjørelse og ikke deres, sier Gard og legger til at om han hadde flyttet på institusjon hadde han ikke vært der i livet som han er i dag.

I dag er han 21 og studerer et annet sted i landet, men hjem det er hos Hilde og ektemannen.

LES OGSÅ: Fostermoren tok til seg fire forlatte jentebarn – så kom sjokktelefonen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com