Læreren ba elevene om å skrive ned navnet på medelever de hater. Hans neste steg? Genialt!

1565

Skolen hadde store problemer med mobbing. En av lærerne tenkte så det knaket på hvordan han kunne få elevene til å forstå hva det å mobbe faktisk gjør med oss mennesker. Det virket som om alle moralprekener bare prellet av elevene. Men så fikk læreren en lys idé. Læreren samlet klassen sin og ba elevene skrive opp navnet på alle elever de mislikte eller hatet.

Mens elevene skrev, begynte læreren å plassere ut hauger av tomater på kateteret. Elevene ble nysgjerrig på hva i alle dager dette handlet om. Læreren ba elevene ta like mange tomater som de hadde skrevet ned navn på listen sin, og deretter skrive navnet på personer de hatet på tomatene. Ett navn på hver tomat.

Når elevene var ferdig gikk læreren rundt og delte ut plastposer. Beskjeden var enkel; elevene skulle putte tomatene i posen, og posen skulle de ha med seg hele døgnet. Uansett hvor de gikk.  Noen elever hadde bare noen få tomater i sin pose, mens andre fylte posen til randen.

De elevene som hadde mange tomater i posene, begynte raskt å klage. Bare etter et par timer begynte de å klage over hvor slitsomt det var å dra posene med seg, og mens dagene gikk, begynte også tomatene å bli dårlige og lukte vondt. Til slutt stinket det i klasserommet og på hele skolen, og elevene ble mer og mer sinte på oppgaven de hadde fått. De gikk til læreren og sa at nok fikk være nok. De kunne ikke bære på tomatene lenger.

Da forklarte læreren at det fungerer på samme måte med det man har i hjertet sitt. Om hjertet er fullt av hat til andre mennesker og man bærer med seg det hatet hvor enn man går, så kjennes det slitsomt innvendig. Læreren avsluttet med å si: om du synes at det lukter så vondt og er så slitsomt å bære med deg denne tomatposen i en uke, forestill deg hvordan det er å bære med seg hat og bitterhet i hjertet dag ut og dag inn.

Hjertet kan være så vakkert som en sommerhage om vi steller, vanner og tar vare på skuddene. Da kan gode frukter vokse og gi avling. Men om man lar ugress vokse, så kan ikke hjertet blomstre.

Tilgi de som sårer deg eller tren deg på å se det fine i personer som du brenner deg på. Ellers blir hatet liggende i hjertet og råtne, og da er det vanskelig for de vakre og gode fruktene å vokse der.

Dette er en fiktiv historie som vi ikke kjenner opprinnelsen til. Den er uansett treffende så det holder. Del den gjerne videre dersom du likte budskapet!

SISTE NYTT