in ,

Lærer forteller hvorfor han har hatt en tom stol i klasserommet i 50 år

Symbolikken til lærerens tomme stol gir oss noe å tenke på.

Som barn er vi ikke alltid klar over hvor stor innflytelse lærerne våre kan ha på livene våre. De lærer oss ikke bare om matematikk, naturfag, lesing og skriving, men de lærer oss om livet. De lærer oss ofte om rett og galt, rettferdighet og urettferdighet, og ikke bare hvordan vi kan bli et bedre menneske, men hvordan vi kan gjøre verden til et bedre sted.

Dette er nøyaktig hva denne læreren i New Jersey har lært barna sine de siste 50 årene.


Hvordan? Ved å alltid ha en tom stol i klasserommet.

Dan Gill har undervist på barneskolen i mer enn femti år. Hvis du går inn i klasserommet hans, vil du legge merke til en særegen detalj: En tom stol.

Det er ikke en ekstra stol som står klar og venter på besøkende. Den står der ikke i tilfelle en annen stol blir ødelagt, eller for å brukes som en type skammekrok. Snarere er den tomme stolen i Mr. Gills klasserom der av en symbolsk grunn.

Den er der for å lære elevene en verdifull leksjon om inkludering og grunnleggende menneskerettigheter.

Til Today forteller læreren om hvordan han kom på ideen.

Fikk ikke komme i bursdag

Selv vokste Gill opp i New York City. Da han var ni år gammel dro han i bursdagsselskap for en gutt som bodde i blokken hans. Han gikk ikke alene, men han dro med sin beste venn Archie. Med gavene under armene deres, ringte de på døren.

Bursdagsbarnets mor åpnet. Da hun så Gill og Archie, fortalte hun dem at det ikke var flere stoler igjen. Gill ble forvirret og sa at det var greit, han kunne sitte på gulvet eller hente noen flere stoler, det ville ikke plage ham. Kvinnen gjentok, beklager, det var bare ikke flere stoler.

– Og hun gjentok det. Dere kan ikke komme inn. Det var vanskelig for et barn å høre, en ydmykelse, sier Gill.

Det var i det øyeblikket at Gill skjønte hvorfor paret ikke var velkomne. Det var fordi Archie var mørkhudet. Både han og Archie begynte å gråte.

Den tomme stolen i klasserommet er hans måte å symbolisere den historien for elevene og hjelpe dem å forstå den bedre.

– Det er et symbol for å vise barna at det er plass til alle – det er alltid en stol, sier Gill.

Dan Gill. Foto: privat

Den dagen vil for alltid være en dag Gill aldri glemmer. Det festet seg med ham hele veien inn i hans voksne liv, og han tok opplevelsen med seg som lærer.

– Vi må være en skole med muligheter, sier Gill til Today og fortsetter:

– Archie ble nektet muligheten til å gå på bursdagsfesten på grunn av en skjevhet kvinnen hadde.

Ved å lære elevene sine om inkludering – de unge barna som vil vokse opp og være de som bestemmer lover, kultur og hva som «gjelder» i samfunnet deres – håper han at verden vil forbedre seg.

Han sier at han tror metoden hans fungerer. Når det kommer besøkende inn i klasserommet hans, er elevene hans de første som spør dem «vet du hvorfor vi har den stolen?». Og de forklarer hva den betyr. Slik vet Gill at leksjonen har lært dem noe.

– Jeg håper det lærer barna noe om hvordan de kan bli bedre og hvordan de kan behandle folk bedre. Jeg håper de vil være beslutningstakere i sin egen klasse, sier han.

Likte du denne ideen? Del gjerne artikkelen videre så kanskje noen andre lærere kan plukke den opp!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Den 86-år gamle mannen fortalte kassadama at kona var død – Var ikke i tvil om hva hun skulle gjøre

elbil

Triksene som gir varmt elbilbatteri før du hurtiglader