Hjem Historier fra livet Læreren adopterte problem-eleven: Nå er han stjerne-elev

Læreren adopterte problem-eleven: Nå er han stjerne-elev

Dem 29 år gammel læreren Chelsea Haley fra den amerikanske delstaten Georgia adopterte en tidligere elev og broren hans. I løpet av denne prosessen pådro hun seg over en halv million kroner i gjeld. Nå forteller Good Morning America at hun feirer det å være helt gjeldfri.

– Det føles ikke helt reelt ennå. Det er så utrolig. Jeg logget til og med på studielånene mine og det sto «Fjernet. Null saldo», sier Haley til «Good Morning America»,

Det var da hun underviste i Baton Rouge, Louisiana, i 2015, Haley traff Jerome. En fjerdeklassing som slet på skolen. Haley hadde signert for en toårig periode gjennom organisasjonen «Teach for America», som rekrutterer nyutdannede lærere for å jobbe i lavinntektsskoler.

Haley så at Jerome ble suspendert fra skolen og ikke klarte å henge med i undervisningen. Men i stedet for å tenke at jobben hennes var i klasserommet, begynte læreren å vie mer tid til den unge gutten.

UpWorthy forteller at hun innså at hun ikke kom til å nå inn til eleven sin i klasserommet. Dermed begynte Haley å gå på fotballkampene hans og heie på ham.

Snart ble eleven hennes mer tillitsfull. Ikke lenge etter spurte Jerome om han kunne få lov å bo hos Haley. Med den biologiske morens fulle velsignelse fikk Haley full foreldrerett for tenåringen og lillebroren Jace i 2016.

– Å være moren deres er den største velsignelsen i livet mitt, sier hun.

Da hun søkte om foreldreretten til de to barna brukte hun alle sparepengene sine på advokater, tok opp lån og utsatte tilbakebetalingen av studielån. Men Haley var fast bestemt på å kvitte seg med gjelden og tok ekstrajobber ved siden av lærerstillingen.

– I tillegg til å være lærer, underviste jeg ekstra et par dager i uken, forteller hun.

På fredager fikk hun også ekstra betalt for å bli igjen på skolen litt senere, og ta seg av jobben som bygningssjef. I tillegg leverte hun dagligvarer, solgte hjemmet sitt og flyttet tilbake til foreldrene.

Målet hennes nå er å spare penger til et nytt hus og sørge for at Jerome, som nå stortrives på skolen, kommer seg på college.

– Jeg tror ikke det finnes ord for å beskrive hvor flott det er å feire alle de tingene Jerome har oppnådd. Det viser at han alltid har hatt potensialet. Alt han trengte var litt støtte og tro på seg selv, sier Haley som ikke legger skjul på at hun er stolt av sønnen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com