Nylig kom det ut en ny forskning som viser at gutter både er de som mobber mest og som blir mest mobbet. Tidligere har man kanskje trodd at jenter var mest utsatt for utfrysning og mobbing, men i følge denne forskningen stemmer altså ikke det.
Samtidig viser skoleundersøkelser gjort av Olweusgruppen at rundt 10-11 prosent av elevene i norsk grunnskole oppgir å bli utsatt for mobbing. (Dette gjelder både gutter og jenter). Når man vet at dette tilsvarer 63.000 elver i Norge så har vi faktisk et kjempe problem.
Vi kom over en historie på fug.no. Denne var så bra at vi ønsker å dele den med dere. Del den gjerne videre for å spre budskapet.
Hvordan skal vi forklare barna hvordan mobbing virker på de som blir mobbet?
En lærer utførte en øvelse i klasserommet:
Læreren ba elevene om å gjøre følgende: Barna skulle ta hvert sitt papirark, for deretter å krølle det sammen, trampe på det, og gi det noen slag, uten å rive det i stykker. Så ba hun barna om å folde ut papirarket og se på hvor skittent det var og hvor mange merker det var blitt på det. Så fikk barna beskjed om å si unnskyld til papirarket.
På tross av at de hadde unnskyldt seg og at de hadde prøvd og glatte ut papirarket, så var det fremdeles krøllete, og disse merkene ville aldri forsvinne, uansett hvor mye de forsøkte å fjerne dem. Det er det samme som skjer når et barn mobber et annet barn. Selv om man sier unnskyld, vil arrene aldri forsvinne. Barnas ansiktsuttrykk fortalte at beskjeden hadde hatt den effekten som læreren ønsket.