21 år gamle Aimee er lærer for elever i tredje klasse på barneskolen. Hun har lagt ut en video der hun forteller hvordan hun forklarer elevene sine hvorfor hun ikke behandler alle elevene likt. Videoen, som også er omtalt av UpWorthy, har fått nesten 8 000 kommentarer.
Barn merker fort om de blir forskjellsbehandlet. Som lærer er nok det en problemstilling Aimee kjenner godt til. Urettferdighet er noe som skaper sterke følelser. Men er forskjellsbehandling og urettferdighet det samme?
Aimee forteller hvordan hun lærer barna om ulikhet, men samtidig hjelper dem å forstå hvorfor man må prioritere litt forskjellig for å møte ulikheten.
I TikTok-videoen forklarer hun hvordan hun legger frem dette temaet for elevene sine. For å forklare enkelt, bruker hun plaster.
Hun spør elevene om de noen gang har fått blåmerker i albuene. Det er nok ikke mange barn som aldri har hatt en blåveis på albuen sin, så hele klassen løftet hendene. Deretter ber Aimee en av dem fortelle hvordan de skadet albuen mens hun deler ut plaster til de som har hatt blåmerker på albuen.
Etterpå spør hun om noen av elevene noen gang har slått seg på hodet. Denne gangen er det langt færre som løfter hendene. Akkurat som sist, ber Aimee en av dem fortelle historien sin før hun sier «Her er et plaster for albuen din.» Barna blir forvirret – for denne eleven hadde jo skadet hodet, og så får han et plaster til å ha på albuen?
Aimee fortsetter. Denne gangen spør om noen av dem har hatt skrubbsår på knærne. Flere av elevene rekker opp hendene. Nok en gang ber hun en av elevene som har hatt skrubbsår på knærne fortelle hva som skjedde. Deretter sier hun «Jeg er så lei meg for at du skrapte i kneet, her er et plaster for albuen din». Elevene hennes er nå enda mer forvirret. Hun forklarer deretter elevene: «Selv om jeg ga det samme, til alle som ble skadet, var det stort sett ikke noe som var nyttig for de fleste av de som fikk plaster.» Deretter sier hun til det at det at alle får det samme ikke er fair, men ved å være fair mot dem betyr det at alle får det de trenger for å lykkes.
– Etter denne forklaringen har elevene blitt mye mer forståelsesfulle når vennene deres med diabetes trenger et ekstra mellommåltid, eller når vennene deres med autisme trenger støyreduserende hodetelefoner, forklarer Aimee i videoen.