Læreren ga elevene hjemmelekser i ferien. Tusenvis hyller hans kreative påfunn!

396

Lærere har uten tvil en av de viktigste jobbene i samfunnet vårt. Det er tross alt skolen som legger grunnlaget for den oppvoksende generasjon. Noen lærere er av typen som gjør det lille ekstra for sine elever. Cesare Cata er en slik lærer.

Cata jobber som lærer i filosofi på skolen Polo Scolastico Paritario Don Bosco i den italienske byen Fermo. Før sommerferien i 2015 ga han en liste til elevene sine. Listen inneholdt 15 punkter, og elevene kunne tjene seg 15 ekstra poeng i løpet av sommeren, ett poeng for hvert punkt de utførte.

Foto og kilde: Facebook
Foto og kilde: Facebook

Disse oppgavene burde flere enn elevene utføre! 

1. Et par ganger i løpet av sommeren, om morgenen, bør du gå en tur ved sjøen, helt alene. Se på hvordan solskinnet reflekteres på vannet og tenk på de tingene du elsker mest her i livet. Vær lykkelig.

2. Prøv å bruk noen av de nye ordene vi lærte dette året. Jo flere ting du klarer å si og uttale, jo mer klarer du å tenke på, og jo mer du tenker, det friere blir du.

3. Les så mye du bare kan. Ikke fordi du må, men fordi sommeren inspirerer til eventyr og drømmer. Når du leser, kommer du til å føle deg som en flygende svale. Les fordi det er den beste formen for opprør.

4. Unngå ting, situasjoner eller mennesker som får deg til å føle deg nedtrykt, negativ eller tom. Oppsøk stimulerende situasjoner og bruk tid med mennesker som gir deg noe, som forstår deg, og som setter pris på deg slik du er.

5. Hvis du føler deg trist eller redd, ikke bekymre deg. Sommeren, som alt annet fantastisk i livet, kan skape frustrasjon i sjelen. Ha en dagbok som du kan bruke til å prate om hvordan du føler deg (i September, hvis du vil, kan vi lese den sammen).

6. Dans! Helt uten skam. På et dansegulv nær der du bor, eller alene på rommet. Sommeren er en dans, det er dumt å ikke være en del av det.

7. Se på soloppgangen minst en gang. Stå stille og pust. Lukk øynene, vær takknemlig.

8. Vær aktiv i sport!

9. Hvis du møter noen du synes er sjarmerende, fortell han eller henne det, på en stilig måte. Det har ikke noe å si om hun eller han ikke forstår. Hvis de ikke forstår det, var det ikke meningen at det skulle bli dere. Hvis personen synes det samme om deg, kommer sommeren til å bli en fantastisk tid for dere (hvis det ikke fungerer, gå tilbake til punkt nummer 8).

10. Se på notatene du har skrevet ned i timene våre. Sammenlign de tingene vi har lest og lært med de tingene du har opplevd.

11. Vær like glad som solskinn og like ustyrlig som sjøen.

12. Ikke bann. Oppfør deg alltid pent og vær snill.

13. Se på filmer med hjerteskjærende dialog, da kan du forbedre språket ditt og din mulighet til å drømme. Ikke la filmen slutte når rulleteksten kommer. La filmen leve videre i løpet av sommeren.

14. I strålende solskinn og varme sommerkvelder: drøm om livet ditt og om hvordan det kan og bør være. Ikke gi opp, og gjør absolutt alt du kan for å følge drømmen din.

15. Vær snill.

SISTE NYTT

Advertisements