lørdag, desember 14, 2019
Nyheter Læreren nektet å gi elevene karakter da de ikke...

Læreren nektet å gi elevene karakter da de ikke gjorde leksene sine – Fikk sparken

-

Diane Tirado hadde undervist i over 20 år, da hun begynte i ny jobb som historielærer ved en ungdomsskole i Florida. Da elevene nektet å gjøre leksene sine, nektet Diane å gi dem karakterer. Da mistet hun jobben.

Etter bare noen få måneder ved skolen, West Gate K-8 School i Port St. Lucie i Florida, ga Diane Tirado elevene en oppgave de skulle jobbe med hjemme over to uker. Elevene skulle plukke ut fem oppdagere og skrive om dem, samt tegne kart over hvilke verdensdeler de hadde oppdaget. Det skriver nettsiden Ronproject.

Det tok ikke lang tid før elevenes foreldre begynte å ringe henne og klage på hjemmeleksene. De mente det var altfor mye.

Hadde ikke gjort leksene

Diane ble innkalt til samtale hos rektor. Men Diane stod på sitt, og mente at såpass måtte man kunne forvente av åttendeklassinger.

Da leksene skulle leveres inn, regnet Diane med at det ville være veldig varierende resultater, siden flere av elevene hadde vært veldig motstandere av oppgaven. Men hun ble sjokkert da hun oppdaget at flere elever ikke hadde gjort noen ting.

Ga dem stryk

På denne skolen, har de et system der elevenes arbeid blir vurdert i prosent. Diane bestemte seg for å gi de elevene som ikke hadde gjort noe hjemmelekse, 0 prosent. Det er det samme som stryk. Den erfarne læreren tenkte at det kanskje ville oppmuntre dem til å gjøre leksene sine neste gang.

Neste dag ble Diane igjen kalt inn til rektor. Han informerte henne om at det ved denne skolen ikke var vanlig å gi elevene 0 prosent. Selv om en elev ikke gjorde noen ting, var minimum prosent 50.

Diane fikk også sparken med umiddelbar virkning.

Før Diane dro, stakk hun innom klasserommet og skrev følgende beskjed på tavlen:

Ble store diskusjoner

Diane delte historien sin på Facebook, og det førte til en stor diskusjon om hvor mye en lærer kan forvente av elevene sine, og hvor mange prosent en lærer bør gi ved forskjellige tilfeller. Diane har i ettertid deltatt på flere nyhetssendinger og diskusjonsprogram.

Hva mener du? Bruk gjerne kommentarfeltet vårt på Facebook for å sin din mening!

LES OGSÅ: Lærer med åpent brev til foreldre: «Oppdragelsen står du for hjemme»

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Oppfordrer folk til å demonstrere mot NAV på søndag

"Ja, jeg er en NAV-er, på AAP, og langt fra stolt av det." Slik begynner Ole Johan protesten sin på Facebook. Nå har han...

Hunden har stått i kjetting hele livet sitt. Se den fantastiske reaksjonen når den får se havet for første gang

Schæferhunden Herschel har stått fastbundet og forsømt i en bakgård hele det fem år lange livet sitt. Tennene hans er helt nedslitt etter at...

Dansen til de norske marinerekruttene blir sett over hele verden

Dansen til de norske marinerekruttene tar igjen av på nettet.  Det var under en avslutning for marinerekruttene på Madla i Stavanger at rekruttene valgte en...