Hjem Evergreens Læreren var lei av barnas stygge meldinger på nettet – Leste opp meldingene til foreldrene

Læreren var lei av barnas stygge meldinger på nettet – Leste opp meldingene til foreldrene

Med den økende bruken av sosiale medier blant barn og ungdom har også mobbing blitt vanskeligere å oppdage. Barn og ungdom kan få stygge meldinger tilsendt uten at det er lett for voksne å plukke opp. Denne læreren fant en effektiv måte å håndtere problemet på.

Såkalte hatmeldinger florerer på internett. Det er lett å sitte bak et tastatur eller en mobiltelefon og lire av seg sårende ord som man kanskje ikke hadde sagt direkte til personen det gjelder. For barn og unge kan dette være spesielt sårbart.

Disse problemene finnes over hele verden, men noen skoler har klart å løse dem bedre enn andre.

Den svenske læreren Maria Ohlin ved Bergaskolan i Kungsängen var lei av at elevene spredte hat og kalte hverandre støtende ting på sosiale medier, skriver Sveriges Radio.

Men Maria kom med en løsning – og det var å vise de stygge meldingene til elevenes foreldre med barna tilstede på et møte.

De samlet seg i skolens kafeteria og Maria Ohlin leste høyt fra sosiale medier skjermdumper og chatter i ulike spillmiljøer.

– Det var slike vederstyggeligheter. Jeg gråt. Og ropte ut de siste ordene. Det var helt stille, det er nitti mennesker som sitter i spisesalen og det var helt stille. Elever som var med på dette satt og gråt. Foreldre ble så sjokkert at tårene rant, forteller Maria til radiokanalen.

Blant annet ble «Jævla svart hodeskalle», «din jævla hore», «du er en feit stygg jævel» lest opp i møtet med foreldrene.

– Det var en stemning som viste alvoret i situasjonen, sier Maria.

LES OGSÅ: Katrine Moholts oppdragelsestips hun vil dele med alle: Det har gjort meg til en bedre mor

Maria Ohlin har blitt tildelt priser for sitt arbeid som lærer. Foto: privat

– Jeg tror ingen foreldre er forberedt på at 12-åringen deres i denne skal bli utsatt for disse grufulle ordene. Og i den frekvensen, så ofte som det skjer. Så jeg tror det var et sjokk og en oppvåkning. Og det skjer ikke i klasserommene. Dette er ofte til og fra skolen, i sosiale medier og der voksne ikke er i nærheten, sier Maria.

Ha dialog hjemme

Videre oppfordrer læreren til en bedre dialog hjemme.

– Lytt litt ekstra hjemme og tør å stille spørsmålene og ta samtalene selv om de er tøffe. sier Maria Ohlin.

Så trist at det finnes et slikt klima på skolene våre! Skriv gjerne din mening om hvordan du tror det kan løses i kommentarfeltet på Facebook. Vær snill og hold en god tone.

LES OGSÅ: Ekspert: Dagens barneoppdragelse er fullstendig krise – Her er 5 tips alle småbarnsforeldre burde få med seg

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com