lørdag, april 4, 2020

Lærerens geniale triks for å få barna til å vaske hender, går nå viralt

Mest lest nå

Kronprinsesse Victoria hylles – jobber frivillig hos bymisjonen

Den svenske kronprinsessen dukket nylig opp på et bilde der hun pakket lunsjbokser for bymisjonen. Oppdraget står ikke i den offisielle kalenderen, og jobben...

Henriette Steenstrup i viruskrangel med Henriette Lien

Henriette Steenstrup reagerer kraftig på en del ting Henriette Lien skriver om koronaviruset på Instagram-kontoen sin. Hun mener Lien mangler dømmekraft og sprer usannheter. -...
Artikkelen fortsetter etter annonsen

I disse virus- og koronatider, er det kjempeviktig å lære barna gode rutiner rundt håndvask. Men de fleste som har, eller som jobber med barn, vet at det er lettere sagt enn gjort. Men denne barneskolelæreren kom opp med et genialt triks som fikk barna til å vaske hender som aldri før.

Shauna Woods har jobbet som lærer ved Hallsville Schools i Missouri i åtte år. Hun forteller til Good Morning America at de alltid opplever et oppsving i sykdom og fravær på vinterhalvåret grunnet forskjellige virus og forkjølelser.

– Det er jo sånn at mange barn er sammen i lukkede rom og interagerer med hverandre hele dagen. De deler mange ting, også bakterier, sier hun.

Stemplet barna

En dag kom Shauna på en genial ide på hvordan hun kunne få barna til å vaske hendene oftere og mer nøye. Hun begynte å stemple barnas hender hver morgen. De som hadde klart å vaske bort stempelet før skoledagens slutt, fikk en liten premie i form av et klistremerke eller liknende.

– Jeg har hatt et ‘Mrs Woods’-stempel i flere år som jeg har brukt til å stemple skolebøker, forteller Shauna.

– Jeg tok det frem en mandag morgen, ba elevene om å gå og vaske hendene, og så komme tilbake til meg. Jeg stemplet så hendene deres, og da jeg sa at de kunne vinne en liten premie, var de helt solgt, sier den smarte læreren videre, og legger til:

– Da barna innså at de kunne få en premie hvis stempelet forsvant, vasket de hendene som gale.

Foto: Facebook / Mrs. Woods 3rd Grade

Har fått gode rutiner

Siden har barna fått stempel hver eneste morgen. Og ifølge læreren har barna nå innarbeidet gode rutiner på håndvask.

– Å gi dem en visuell påminner har forbedret håndhygienen betraktelig, sier Shauna.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter

Eyvind Hellstrøms varsku: – Det er en krise

Eyvind Hellstrøm (71) er bekymret for restaurantbransjens fremtid. Nå som mange spisesteder har måttet stenge dørene, kan det bli tøft for mange å starte...