søndag, april 18, 2021

Lag en herlig Quiche Lorraine til lunsj

Mest lest nå

Quiche Lorraine er blant Frankrikes mest kjente matretter. Den er enkel å lage og du har sannsynligvis de fleste ingrediensene i skapet.

Quiche Lorraine er en av de mest kjente rettene i det franske kjøkken, og kan dateres helt tilbake til det 16. århundre skriver Meilleur du Chef.

Retten skal ha vært en av favorittene til hertug Charles III av Lorraine.


Ingredienser:

Paideig:

150 g hvetemel

75 g usaltet smør

1 klype salt

1 eggeplomme

Kaldt vann.

Faksimile: YouTube

Fyll:

150 g røykt bacon i terninger

100 g emmental-ost (eller annen ost)

Røre:

2 egg

2 eggeplommer

2,5 dl melk (gjerne helmelk, fransk mat er ikke fett-fattig)

2,5 dl kremfløte

Salt

Pepper

Revet muscat-nøtt (kan sløyfes)

Slik gjør du:

Start med å lage paideigen.

Ha salt og mel i mikseren. Bland inn romtemperert smør og miks til du får en smuldret konsistens.

Tilsett eggeplommen og litt vann. Vær forsiktig med vannet – paideigen skal kun ha litt. Begynn med en spiseskje. Miks til du har en konsistens som verken er for fast eller myk. Ta eventuelt i mer vann etter hvert.

Deigen skal få ha en myk konsistens der du kan stikke fingeren i den, uten at den klistrer seg til fingeren.

Jobb litt til med deigen på bakeflaten, slik at du får bort eventuelle smørklatter som kan ha «gjemt seg» inne i deigen. Når du ser at smøret er fint blandet med de øvrige ingrediensene pakker du deigen i plastfolie og legger den i kjøleskapet i minst en time. Du kan gjerne lage deigen dagen før du skal bruke den, paideig tåler godt å ligge i kjøleskapet over natten.

Når du skal lage resten av retten tar du deigen ut av kjøleskapet og kjevner den ut i en rund form, til den er ca 3-4 mm tykk. Legg den pent i en paiform som er 20 cm i diameter, og sett den i kjøleskapet mens du blander resten. (NB – det er svært viktig at paideigen står kaldt!)

Nå lager du fyllet. Det er en enkel prosess: Hell baconterningene i en varm stekepanne og brun baconet. Ha dem i en sil med litt kjøkkenpapir for å få bort fett.

Til slutt skal du lage røren: Rør sammen egg, eggeplommer, kremfløte, melk, salt og pepper med en mikser. Tilsett muskatnøtt og bland godt.

Nå tar du ut paideigen fra kjøleskapet. Legg revet ost over bunnen og plasser baconterningene over osten. Nå heller du i røren. Pass på at du ikke fyller på til det renner over. La det være en glippe på 2-3 mm igjen øverst.

Sett formen i en forvarmet ovn og stek på 180 grader (varmluft). La quichen steke i 35-40 milutter. Litt avhengig av komfyren din. Dersom du rister litt i bakeristen formen står på ser du om røren har satt seg. Hvis den beveger seg trengs mer steketid.

Quiche Lorraine kan serveres varm – eller kald med en enkel grønn salat til.

LES OGSÅ:

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter