torsdag, februar 25, 2021

Lager svensk «The Crown» om kong Carl Gustaf

Mest lest nå

Den svenske kongens liv blir nå dramaserie.

Variety melder ifølge VG at den svenske kringkasteren TV4 og strømmetjenesten C More går sammen med forfatteren Åsa Lantz for å utvikle en «The Crown»-lignende dramaserie om den svenske kongefamilien.

Serien vil bli produsert av selskapet Filmlance som blant annet står bak suksesser som «Broen», og «Beck».


RELATERT: Carl Gustaf: – To meter unna kan redde liv. Men det kan også to minutter med telefonsamtale gjøre

Tittelen på serien er ennå ikke valgt, men serien vil følge den sittende monarken Kong Carl XVI Gustaf fra barndommen og til hans nåværende liv som konge.

kong gustav

Åsa Lantz har brukt flere år på å gjøre research på den svenske kongefamilien.

– Alle i Sverige har en relasjon til monarkiet og dets historie uansett hvilken holdning de har til den. Muligheten til å legge nye erfaringer og dimensjoner til sagaen om vår konge er et prestisjefullt prosjekt for oss, sier sjef for drama hos TV4 og C More, Josefine Tengblad, ifølge VG til Variety.

RELATERT: Kong Carl Gustaf fjerner fem av barnebarna fra kongehuset – forklarer hvorfor

Mens «The Crown» begynner kort før Elizabeth tar over den britiske tronen, vil også den svenske kongeserien begynne kort tid før kong Gustav VI Adolfs død. Samfunnet og historien blir skildret gjennom Carl Gustav.Manusforfatter Lantz mener likevel serien vil skille seg fra «The Crown» på et helt grunnleggende punkt:

– Selv om tilnærmingen min er snarere motsatt fra «The Crown», eller for den saks skyld «Atlantic crossing», der begge disse seriene handler om hvordan monarkiet påvirker verdensbegivenheter på forskjellige måter. I Sverige er det snarere motsatt, samfunnet har forandret kongefamilien, sier Åsa Lantz til Dagens Nyheter.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter