Hjem Kjendisnytt Laila Bertheussen debuterer med utstillingen «kriminelt god kunst»

Laila Bertheussen debuterer med utstillingen «kriminelt god kunst»

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Tor Mikkel Waras tidligere samboer, Laila Bertheussen, debuterer som kunstner under Arendalsuka.

Tor Mikkel Wara gikk av som justisminster da samboeren Laila Bertheussen ble siktet for en rekke hendelser knyttet til familiens hus.

28. mars 2019 endret PST status for Laila Anita Bertheussens fra fornærmet til mistenkt i samtlige hendelser knyttet til familiens hus. Avgjørelsen ble tatt ut fra tekniske og taktiske bevis, meldte VG da nyheten ble kjent.

Like før PST sendte ut denne oppdateringen i etterforskningen, kom det en pressemelding om at statsminister Erna Solberg og justisminister Tor Mikkel Wara ville møte pressen.

På denne pressekonferansen ble det klart Wara går av som justisminister.

– Beslutningen er fullt og helt min egen. Min familie er ikke stor, men det viktigste jeg har. Nå skal jeg være der for dem, sa Wara under pressekonferansen.

Dømt i Wara-saken

PST som har etterforsket saken mente ifølge Dagbladet at Bertheussen blant annet skal ha tegnet et hakekors og tagget ordet «rasisist» på veggen på familiens bil. Hun er også anklaget for å ha brutt opp lokket til bilens drivstofftank, og tent på en hyssing som var plassert inn i tanken.

PST og Det nasjonale statsadvokatembete mener Bertheussen sendte brev med truende innhold til samboeren og seg selv. Det samme brevet ble også sendt til daværende statsråd Ingvil Smines Tybring-Gjedde og hennes ektemann, Christian Tybring-Gjedde.

Laila Bertheussen, som på 1980-tallet ble straffedømt tre ganger for bedrageri, tyveri og dokumentforfalskning samt bøtelagt for nasking i 1995, ble dømt i denne saken. Hun fikk fengsel i ett år og åtte måneder for angrep på demokratiet gjennom brannstiftelse, skadeverk og trusler mot ledende politikere, blant dem hennes samboer, daværende justisminister Tor Mikkel Wara.

Aktuell med kunstutstilling

Nå melder Nettavisen at Bertheussen er aktuell med kunstutstillingen «kriminelt god kunst». Den vil vises frem under Arendalsuka i august, bekrefter Mortgen Traavik som er kurator og tilrettelegger for utstillingen.

Han beskriver henne som en av «Norges mest interesssante kunstnere».

–  Hun er kompleks, motsetningsfull og overrasker. Omtalen av henne er omvendt proporsjonal med det vi vet om henne. Det viser også bredden i samlingen, sier han til Nettavisen.

Bertehussen, som bruker kunstnernavnet «Laila B», ble refusert av Høstutstillingen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com