Hjem Viralt Landingen til norsk luftambulanse går verden rundt

Landingen til norsk luftambulanse går verden rundt

Landingen til den norske luftambulansen har fått medieomtale over hele verden. 

For noen år siden ble det publisert en video på Youtube som viser hvordan en norsk luftambulanse manøvrerer seg til å lande på en smal vei, med fjell på ene siden og autovern på andre siden.

Helikopterflyger Lars Amdal valgte rett og slett å lande helikopteret på autovernet.

– Det ser kanskje litt spektakulært ut. Men det var jo verken mørkt eller snø. Jeg måtte jo balansere litt, men det var ikke en veldig vanskelig landing, sa piloten til VG.

John Øystein Berg som filmet den spektakulære landingen hadde nok ikke trodd at videoen flere år senere skulle skape beundring langt ut over Norges grenser.

«Trodde du lukeparkering var vanskelig – se hvordan helikopterpiloten manøvrerer seg på plass,» skriver Avisa Sør-Trøndelag som publiserte videoen på Youtube.

Britiske Daily Mail har omtalt saken og videoen har fått svimlende 1,6 millioner visninger på Youtube.

Landingen som fant sted for syv år siden har fått nytt liv og omtale etter at videoen ble delt på diskusjonsforumet Reddit hvor svært mange kommenterer hvor imponerende det hele ser ut. 

– Dette må være en utrolig begavet pilot, det ser ikke ut som vindretningen er den enkleste heller, skriver en. Flere andre kommenterer at man skal være svært dreven for å foreta en slik landing. 

Se hvorfor så mange hyller landingen til den norske luftambulansen: 

LES OGSÅ: Kronprinsen roste Norsk Luftambulanses arbeid

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com