in , ,

Landslagslegen: Han var borte. Det var hjertestans

Lørdag kveld, midt under EM-kampen mellom Danmark og Finland, segnet Christian Eriksen om på banen.

Scenene som utspilte seg var uvirkelige. Christian Eriksen lå livløs på banen mens medisinsk apparat, medspillere og motspillere flokket seg rundt han. Flere av spillerne måtte ta til tårene.

Landslagslegen bekrefter nå at Eriksen fikk hjertestans, men at tilstanden hans er stabil og at han er ved godt mot.

– En kort statusoppdatering på Christian: Jeg har snakket med ham et par ganger i dag. Tilstanden hans er fortsatt stabil, og han har det ok etter omstendighetene. Han har vært i kontakt med spillerne i dag, og skal fortsatt være på sykehus til videre testing og observasjon. Men alle tester ser bra ut så langt, sier landslagslege Morten Boesen ifølge VG.

Legen bekrefter at det var hjertestans

– Det er vanskelig å si hvor nære vi var å miste Christian. Han var borte. Vi fikk startet hjertet hans igjen, men det var hjertestans, sier han.

Den britiske dommeren, Anthony Taylor, handlet raskt. Han stoppet umiddelbart kampen og ba om medisinsk assistanse.

VG skriver at mens førstehjelpen pågikk fikk Danmarks kaptein Simon Kjær landslaget til å stille seg som en mur rundt lagkameraten for å skjerme ham, mens keeper Kasper Schmeichel trøstet Eriksens gråtende kjæreste ved sidelinjen. 

Episoden sendte sjokkbølger langt utenfor Danmarks grenser. Selv prins William og hertuginne Kate har kommentert hendelsen på Twitter.

– Oppmuntrende nyheter om Christian Eriksen. Vi tenker på ham og familien. Godt jobbet av helsepersonell og Anthony Taylor for rask handling, lyder innlegget som er signert «W»

Joel Pohjanpalo (26) sørget for en historisk 1-0 seier til Finland i fotball-EM – men holdt igjen på feiringen av respekt for Christian Eriksen, skriver VG.

Takker for støtten

Mandag morgen videreformidlet Eriksens agent Martin Schoot en hilsen fra fotballspilleren.

– Tusen takk, jeg gir ikke opp. Jeg føler meg bedre nå, men jeg ønsker å forstå hva som skjedde, sier Eriksen via agenten.

– Jeg vil takke alle for alt dere har gjort for meg.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Tore Petterson

Tore Petterson ferdig i «Skal vi danse»: Slik reagerer han

Kjemper for familiens ære i ny sesong